Πέμπτη 22 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Διαμαρτυρία αναπληρωτών

Στο υπουργείο Παιδείας συγκεντρώθηκαν χτες για μια ακόμα φορά εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων στα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ), καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο να μείνουν άνεργοι, τη στιγμή που θέσεις στα σχολεία παραμένουν κενές σε βάρος των μαθητών.

Πρόκειται για εκπαιδευτικούς Εικαστικών, Θεατρικών Σπουδών, Μουσικής, Αγγλικής Γλώσσας, Δραματικής Τέχνης, Πληροφορικής, Φυσικής Αγωγής, εκατοντάδες από τους οποίους έκαναν αιτήσεις για ένταξη στους πίνακες αναπληρωτών, χωρίς να τους έχουν ενημερώσει ότι φέτος δε θα προσληφθούν μέσω ΕΣΠΑ εκπαιδευτικοί στις περιοχές Αττικής, Δυτικής Μακεδονίας και Νοτίου Αιγαίου.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν να ανακοινώσει το υπουργείο προσλήψεις αναπληρωτών σε μία φάση, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά και να δοθεί λύση στο πρόβλημα. Στο πλευρό τους βρέθηκε η εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ στο ΔΣ της ΔΟΕ, που κατήγγειλε την παρελκυστική πρακτική του υπουργείου, το οποίο ενώ γνωρίζει καλά το ζήτημα, εξακολουθεί να μη δίνει απάντηση στο αν και πότε θα γίνουν οι προσλήψεις των εκπαιδευτικών. Ταυτόχρονα, τους κάλεσε, μέσα από τους αγώνες τους στα πρωτοβάθμια σωματεία, να διεκδικήσουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να δοθούν τα απαραίτητα κονδύλια, να απαντήσουν στην πολιτική που την ίδια στιγμή χαρίζει στα μονοπώλια.

Εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων παρέμεναν στο υπουργείο Παιδείας μέχρι αργά το απόγευμα και αρνούνταν να φύγουν αν δε λάβουν δέσμευση στα αιτήματά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ