Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΛΕΚΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ
Παίρνουμε την οργάνωση της απεργίας στα χέρια μας, θα τα καταφέρουμε!

Αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία στη χτεσινή συγκέντρωση

Ο Αλέκος Περράκης στο βήμα
Ο Αλέκος Περράκης στο βήμα
Η σημερινή συγκέντρωση στην Αθήνα, οι συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ένα σημαντικό βήμα κλιμάκωσης του αγώνα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Στέλνουμε μήνυμα! Στις 12 Νοέμβρη κανένας και καμία στο εργοστάσιο, στο γραφείο, στο μαγαζί, στο χωράφι. Κανένας και καμία στη δουλειά! Κανένας άνεργος μόνος του! Ολοι μια γροθιά στον απεργιακό αγώνα.

Στις 12 Νοέμβρη να νεκρώσουν τα πάντα! Να τρανταχτούν γερά, κυβέρνηση και μονοπωλιακοί όμιλοι. Να νιώσουν τη δύναμή μας και να τη νιώσουμε και εμείς! Την επιτυχία της γενικής απεργίας τη φοβούνται. Γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει! Ξέρουν από τι κινδυνεύουν! Ανησυχούν και μόνο στην ιδέα ο εργαζόμενος λαός να γίνει αληθινά πρωταγωνιστής και όχι θεατής, με μαζικό οργανωμένο και μαχητικό τρόπο.

Καλούμε τα σωματεία, όλους τους τίμιους συνδικαλιστές, τους εργαζόμενους. Ολους όσοι δεν συμβιβάζονται με τη βαρβαρότητα και το μαύρο μέλλον που φτιάχνουν για μας και τα παιδιά μας. Ολους όσοι δεν ανέχονται τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο στα συνδικάτα που επιδιώκει να επιβάλει σιωπή νεκροταφείου, σιωπή των αμνών, ή το πολύ να γίνει μια διαμαρτυρία για τα μάτια του κόσμου... Στις 12 Νοέμβρη να γεμίσει από απεργούς η Αθήνα και όλες οι πόλεις της Ελλάδας. Να παραλύσουμε τις μεταφορές, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα τρένα, τα λεωφορεία.

Ολα τα σωματεία, οι ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, οι Σύλλογοι Γυναικών που τα μέτρα τις καταδικάζουν, τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών, μπορούμε και πρέπει να ξεσηκώσουμε τον εργαζόμενο λαό! Ιδιαίτερο κάλεσμα απευθύνουμε στη νεολαία, στα άνεργα παιδιά, στους νέους των πεντάμηνων, της μαθητείας, του λειψού και ανασφάλιστου μεροκάματου. Τους νέους των θρανίων, των πανεπιστημίων και των σχολείων. Τώρα, είναι η ώρα του αγώνα απέναντι στο μαύρο μέλλον που μας επιφυλάσσουν.

Λένε ψέματα ότι οι αγώνες δεν φέρνουν αποτέλεσμα. Ταυτόχρονα, αυτοί που το λένε ομολογούν ότι 40 χρόνια προσπαθούν να περάσουν αυτά τα μέτρα, που είναι απαίτηση του κεφαλαίου και δεν τα κατάφεραν. Τι τους εμπόδισε; Ο ανυποχώρητος ταξικός αγώνας της εργατικής τάξης. Αυτή πρέπει να είναι και η δική μας απάντηση. Η απεργία στις 12/11 να γίνει η αφετηρία νέων τέτοιων αγώνων που θα προετοιμάζει την αντεπίθεση των εργαζομένων, του λαού. Να μην τους δίνουμε άλλο το δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι ο λαός συμφωνεί με τη σφαγή του. Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί από τη βρώμικη κυβερνητική προπαγάνδα.

Αποδείχτηκε και στην πράξη ότι δεν αφήνεται τίποτα όρθιο, την ίδια ώρα που δίνονται τεράστιες φοροαπαλλαγές και εισφοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο. Τους χαρίζουν χρέη εκατομμυρίων όπως στα μεγαθήρια των μεταφορικών εταιρειών, τους σβήνουν πρόστιμα, τους απαλλάσσουν από φόρους, τους επιδοτούν με ζεστό χρήμα που βγήκε από τις δικές μας αιματηρές θυσίες. Είναι προκλητικοί.

Τώρα είναι η ώρα να δοκιμάσουμε τη δύναμή μας! Κανένα λαϊκό σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Ολοι στο πόδι! Προετοιμασία, οργάνωση, ετοιμότητα. Ολος ο κλάδος, ο χώρος δουλειάς, όλη η γειτονιά στο πόδι. Τα κριτήρια που βάζουν τους τα επιστρέφουμε. Τα παζάρια τους δεν μας αφορούν. Ξεσηκωμός! Δηλώνουμε καθαρά ότι τα κοράκια που θα έρθουν να πάρουν σπίτι συναδέλφου μας, μεροκαματιάρη, άνεργου γείτονά μας θα μας βρουν εκεί. Παίρνουμε την υπόθεση της απεργίας στα χέρια μας. Με μαζικές συλλογικές διαδικασίες και κινητοποιήσεις θα τα καταφέρουμε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ