Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ» ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
Αποφάσισε παραπέρα έλεγχο για Σταθάκη, Φλαμπουράρη και άλλους

«Πρόβλημα» με τον έλεγχο των φορολογικών δηλώσεων 50 - 60 σημερινών και πρώην πολιτικών προσώπων εντόπισε η Επιτροπή «Πόθεν Εσχες» της Βουλής, κατά τη χτεσινή της πρώτη συνεδρίαση, ενώ διαπίστωσε και την ανάγκη περαιτέρω ελέγχου από τους ορκωτούς λογιστές για τις περιπτώσεις Σταθάκη, Φλαμπουράρη, Μητρόπουλου και Χαϊκάλη.

Στα συμπεράσματα της Επιτροπής αναφέρθηκε σε άτυπη ενημέρωση των κοινοβουλευτικών συντακτών ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Βαρεμένος. Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ελέγχεται για «παράνομο πλουτισμό». Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκε ότι δεν περιέλαβε στο «πόθεν έσχες» του 2012 που αφορά τη χρήση 2011, το ποσό του 1 εκατ. ευρώ. Το ποσό αυτό συμπεριέλαβε σε επόμενο «πόθεν έσχες».

Οσον αφορά την υπόθεση με την κατασκευαστική εταιρεία του υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη, κατά τον Γ. Βαρεμένο δόθηκε εντολή να προσκομιστεί ο τελευταίος ισολογισμός της εταιρείας στην οποία συμμετείχε, ενώ θα ελεγχθούν και οι καταγγελίες που προέκυψαν από τη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή του Ποταμιού Χ. Θεοχάρη περί της ύπαρξης «μαύρων ταμείων» στη συγκεκριμένη επιχείρηση.

Για την υπόθεση με την εταιρεία off shore του Παύλου Χαϊκάλη, διαπιστώθηκε ότι εισέπραξε 30.000 ευρώ και θα γίνει έλεγχος αν αυτά είναι δηλωμένα στην Ελλάδα και αν έχουν φορολογηθεί. Πάντως, όπως αναφέρθηκε, «καταλήξαμε ότι θέμα off shore δεν υπάρχει», αφού στην Κύπρο όπου ήταν η έδρα της εν λόγω εταιρείας, από το 2003, οι off shore θεωρούνται ευρωπαϊκές...

Για τον Αλέξη Μητρόπουλο ο πρόεδρος της Επιτροπής είπε ότι η υπόθεση «έχει πάει στους οικονομικούς εισαγγελείς».

Τέλος, για τους 50 - 60 πολιτικούς, σύμφωνα με τον πρόεδρο έχουν περιθώριο 10 ημερών να προσκομίσουν τα στοιχεία που τους έχουν ζητηθεί, διαφορετικά θα ακολουθηθούν οι ενέργειες που προβλέπονται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ