Σάββατο 24 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Αγχος να μη χάσει... τη σφραγίδα της σοσιαλδημοκρατίας

Το άγχος του ΠΑΣΟΚ να μη χάσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τα σκήπτρα (ή τουλάχιστον... τη σφραγίδα) στην εκπροσώπηση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας έβγαλε η Φώφη Γεννηματά, στη συνάντησή της χτες με το Γάλλο Πρόεδρο, Φρ. Ολάντ. Ταυτόχρονα, τον διαβεβαίωσε για την απόφαση του κόμματός της να στηρίξει τις αντιλαϊκές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, απαράβατος όρος για την κατοχύρωση της παραπέρα κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε η Φ. Γεννηματά μετά τη συνάντησή τους, «στο πρόσωπο του» Ολάντ, «εμείς οι Ελληνες σοσιαλιστές τιμούμε έναν κορυφαίο Ευρωπαίο σοσιαλιστή ηγέτη και έναν πολύτιμο φίλο, ο οποίος είχε κρίσιμη και καθοριστική συμβολή στην προσπάθεια που καταβάλαμε για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, σε ιδιαίτερα δύσκολες ώρες τον περασμένο Ιούλη».

Στον ίδιο ...χαβά πρόσθεσε: «Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές, με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο Ολάντ, αγωνιζόμαστε στο πλαίσιο του PES για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, με πολιτικές ουσιαστικής οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, με δημοκρατία, ανάπτυξη, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή».

Επίσης, σημείωσε: «Τον διαβεβαίωσα ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προσπάθειες και τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες, όχι όμως και τα υφεσιακά μέτρα που περιλαμβάνει το 3ο μνημόνιο. Τον διαβεβαίωσα, επίσης, για τη βούλησή μου για στενή συνεργασία μαζί του, τόσο σε ευρωπαϊκά όσο και σε διμερή θέματα» κατέληξε, επιζητώντας να διατηρήσει το δίαυλο επικοινωνίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ