Τρίτη 27 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με αυταπάτες και εκβιασμούς η υπεράσπιση της αντιλαϊκής πολιτικής

Επιβεβαίωση της σφοδρότητας των αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ήδη παρθεί και όσων πρόκειται να παρθούν το αμέσως επόμενο διάστημα, συνιστούν τα λεγόμενα της κυβερνητικής εκπροσώπου, Ολγας Γεροβασίλη, η οποία ταυτόχρονα - σε ένα σερί συνεντεύξεών της («Αγορά», «Παραπολιτικά», ΣΚΑΪ, ΑΛΦΑ) - «πλέκει» τα άλλοθι της κυβέρνησης και επιχειρεί να εξαγοράσει την ανοχή του λαού με αυταπάτες.

Ισχυρίζεται, μεταξύ άλλων, σε μια προσπάθεια καλλιέργειας αναμονής στο λαό, ότι «μέχρι την τελευταία στιγμή της κατάθεσης των προαπαιτούμενων έγιναν και θα γίνονται τροποποιήσεις ώστε να ελαχιστοποιείται η όποια ανισότητα» και ακόμα ότι, σε μια προσπάθεια απόσπασης της λαϊκής συναίνεσης, «τα πραγματικά ανακουφιστικά μέτρα θα έρθουν οργανωμένα λίγο αργότερα. Οταν θα έχει περάσει η πρώτη φάση των πιο βαριών προαπαιτούμενων, με τη σταθεροποίηση της οικονομίας, του τραπεζικού συστήματος και τη μεγάλη συζήτηση για το χρέος. Ειδικά η αποτελεσματική διευθέτηση του χρέους θα αποδεσμεύσει πολύτιμους πόρους για την ελάφρυνση των βαρών των πιο αδύναμων στρωμάτων».

Αδυνατώντας φυσικά να λειάνει τις πάμπολλες οξείες γωνίες της αντιλαϊκής πολιτικής, προτάσσει τον ισχυρισμό πως «είναι αδύνατο να διορθωθούν ανισότητες δεκαετιών μέσα σε περίοδο εβδομάδων...», όταν η πολιτική αυτή επιτείνει αυτές τις ανισότητες, συνεχίζει στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο.

Πέραν των αυταπατών, η Ο. Γεροβασίλη πετάει στο λαό και το δόλωμα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, υποστηρίζοντας ότι ξεκίνησαν δράσεις στήριξης της κοινωνίας, αν και στην πραγματικότητα πρόκειται για δράσεις διαχείρισης των ακραίων εκφάνσεων της φτώχειας και ανακύκλωσης της ανεργίας.

Για τα ζητήματα που καίνε την εργατική - λαϊκή οικογένεια, προαναγγέλλει και νέο γύρο επίθεσης. Αποφεύγοντας δεσμεύσεις, αρκείται να δηλώσει ότι υπάρχει «μεγάλο ζήτημα» με τα «κόκκινα» δάνεια, παραδέχεται ότι το πλήγμα στους αγρότες θα δοθεί επειδή τάχα η κυβέρνηση «δεν μπορεί να μάχεται σε όλα τα μέτωπα», ότι το γλίσχρο επίδομα θέρμανσης θα περικοπεί κατά το ήμισυ κι ακόμα ότι θα μπει βαθιά το μαχαίρι στις συντάξεις, μην αποκλείοντας κι αυτές κάτω των 1.000 ευρώ, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι «το ασφαλιστικό σύστημα πρέπει να μεταρρυθμιστεί, αλλιώς το 2018 καταρρέει (...) Πρέπει να μεταρρυθμιστεί έτσι κι αλλιώς, ανεξάρτητα αν υποχρεούμαστε από συμφωνία ή όχι. Αυτό είναι ένα μέτρο που θα έπρεπε να το κάνουμε οι ίδιοι».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Φτιάχνει κλίμα για την επίθεση που θα φέρει η β' «αξιολόγηση» (2016-10-22 00:00:00.0)
Στης Πλάκας το γιοφύρι... (2016-08-11 00:00:00.0)
Επιμένουν να κοροϊδεύουν το λαό με τα περί «δίκαιης ανάπτυξης» (2016-06-04 00:00:00.0)
Με τον «μπαμπούλα» των χειρότερων μέτρων εκβιάζει το λαό να συναινέσει (2016-02-07 00:00:00.0)
«Ενταφιάζει» την απάτη των «ισοδύναμων», κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση (2015-11-04 00:00:00.0)
Από τις υποσχέσεις για «ισοδύναμα»... στην αποκήρυξή τους (2015-11-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ