Τρίτη 27 Οχτώβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Εντείνονται οι κόντρες και η... «κακή εικόνα»

Eurokinissi

Συνεχίζεται ο κακός χαμός στο εσωτερικό της ΝΔ με τα «μαχαιρώματα» μεταξύ των τεσσάρων υποψήφιων προέδρων, όσο εντείνεται η μεταξύ τους κόντρα, αλλά και η συνολικότερη αγωνία στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πώς θα καταφέρουν να εμφανιστούν εκ νέου ως αξιόπιστη «εναλλακτική λύση» στη διαχείριση της αστικής εξουσίας, απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα αποκτήσουν ξανά την ικανότητα να συμβάλλουν στην ενσωμάτωση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων στα προτάγματα του κεφαλαίου.

«Κόλπα» του «παλιού» και του «νέου»...

Σε αυτή τη βάση, μιλώντας την Κυριακή στο «Mega», ο Απ. Τζιτζικώστας εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον Ευ. Μεϊμαράκη αποδίδοντάς του μάλιστα «κόλπα του παλιού πολιτικού συστήματος». Παράλληλα, χαρακτήρισε προσχηματική την πρόσκλησή του να παραστούν όλοι οι υποψήφιοι στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) την προηγούμενη βδομάδα.

Συγκεκριμένα, ο Απ. Τζιτζικώστας μίλησε και πάλι για «συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες» σχετικά με την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, για την οποία ενδιαφερόταν η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφέροντας επίσης πως στη σύνοδο του ΕΛΚ «η ΝΔ παρουσίασε μια πάρα πολύ κακή εικόνα που είχε να κάνει καταρχήν με το θέμα του αντιπροέδρου του ΕΛΚ, το οποίο χάσαμε γιατί ουσιαστικά έγινε μια προσπάθεια να εξάγουμε τα εσωτερικά μας προβλήματα σε ένα ευρωπαϊκό φόρουμ, όπως είναι το ΕΛΚ».

«Ενώ η παράταξη είχε επιλέξει ένα άλλο πρόσωπο για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, τον Κυρ. Μητσοτάκη, προέκυψε ένα άλλο πρόσωπο, η κα Μπακογιάννη. Προσωπικά πιστεύω λόγω συμφωνίας, από αυτές που συνηθίζονται να γίνονται στη ΝΔ, συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες», συνέχισε. Κληθείς να διευκρινίσει αν εννοεί συμφωνία Μπακογιάννη - Μεϊμαράκη, απάντησε «βεβαίως», ενώ ερωτηθείς ποιος ήταν ο στόχος είπε «οι εσωκομματικές εκλογές».

Παράλληλα, ο Τζιτζικώστας επανέλαβε ότι «η ΝΔ έχει στελέχη όπως η κα. Γιαννάκου, ο κ. Κεφαλογιάννης που θα μπορούσαν, επίσης, ισάξια να παίξουν αυτό το ρόλο στο ΕΛΚ», εκτοξεύοντας νέες βολές κατά του Μεϊμαράκη. «Βάλαμε μπροστά την υποψηφιότητα που επέλεξε ο προσωρινός αρχηγός της ΝΔ, χωρίς να ερωτηθούμε». Κατηγόρησε επίσης τον Μεϊμαράκη ότι «ενώ ευαγγελίζεται τάχα την ενότητα στα λόγια, στην πράξη δεν το κάνει». «Πώς υπηρετούμε την ενότητα, όταν εγώ ήμουν δύο μέρες εκεί και δεν συναντήθηκα με τον κ. Μεϊμαράκη. Τον είδα απλά να μιλάει», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς, τέλος, για τα περί στήριξής του από τον Αντ. Σαμαρά, ο Απ. Τζιτζικώστας είπε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό συγκρούστηκε «και προσωπικά, πριν από 1,5 χρόνο, αλλά και για κάποιες πολιτικές επιλογές, όπως ήταν ο ΕΝΦΙΑ, ο στραγγαλισμός στην αυτοδιοίκηση».

Αντιδράσεις, κατηγορίες και «φόβοι»...

Η αναφορά Τζιτζικώστα ότι είχε συγκρουστεί με τον Σαμαρά προκάλεσε την αντίδραση του Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος σχολίασε στο διαδίκτυο: «Ο @tzitzikostas συγκρούστηκε με τον Σαμαρά "για τον ΕΝΦΙΑ και διότι στραγγάλισε την Αυτοδιοίκηση κλπ", εγώ θα υπερασπιστώ την κυβέρνησή μας! Απευθύνομαι σε όλους τους Νεοδημοκράτες που δώσαμε μαζί την μάχη της 25ης Ιαν. και τους λέω: "Να είστε υπερήφανοι για την Κυβέρνησή μας". Την ώρα που η κυβέρνηση του @atsipras στέλνει τον ΕΝΦΙΑ και μάλιστα αυξημένο σε κάποιους, εμείς πάλι κατηγορούμε τη ΝΔ για τον ΕΝΦΙΑ κλπ;».

Η δε πλευρά Μπακογιάννη διέχεε ότι στη συνάντησή της με τον Τζιτζικώστα στη Μαδρίτη, όπου συνεδρίαζε την προηγούμενη βδομάδα το ΕΛΚ, της είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την υποψηφιότητά της. Επίσης, η γραμμή Μπακογιάννη είναι ότι απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά της επειδή την σαμπόταρε η πλευρά Σαμαρά, η οποία αποκρούει βέβαια κάθε τέτοια κατηγορία.

Ο δε Κυρ. Μητσοτάκης επιβεβαιώνει ότι αρχικά ενδιαφερόταν για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ, αλλά σε κάθε περίπτωση ζητά «ψυχραιμία και υπευθυνότητα». «Δεν προάγεται η ενότητα με τέτοιου είδους συζητήσεις. Δεν είναι δυνατόν τις όποιες εσωτερικές διαφωνίες και τους κακούς, ενδεχομένως, χειρισμούς, να τους χρησιμοποιούμε στη δημόσια αντιπαράθεση», είπε στο ραδιοσταθμό «ΣΚΑΪ». Πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να μιλήσει δημόσια για το τι έγινε με την υποψηφιότητα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ. «Δεν πρόκειται να κάνω ζημιά στο κόμμα μου και στην παράταξή μου δίνοντας τροφή στον ΣΥΡΙΖΑ με το να συζητώ δημόσια πράγματα που πρέπει να συζητούνται κατ' ιδίαν», συμπλήρωσε.

Σε ένα τέτοιο κλίμα συνεχίζουν να εκφράζονται φόβοι από στελέχη όπως ο Ν. Δένδιας, που μιλώντας στο «Mega» είπε: «Δεν φοβάμαι απλώς την διάσπαση, αλλά τον κατακερματισμό της ΝΔ, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δεν πηγαίνει καλά και η χώρα χρειάζεται εναλλακτική λύση»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βασικό... «καζάνι» της συνολικότερης επιχείρησης αναδιάταξης (2015-12-15 00:00:00.0)
Σε αναζήτηση για το πώς θα παίξουν το ρόλο του κεντροδεξιού πυλώνα (2015-11-14 00:00:00.0)
Βάζουν ζήτημα ενότητας και ικανότητας να δημιουργήσουν «προοπτική νίκης» (2015-11-06 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της (2015-10-31 00:00:00.0)
Κόντρες για την προεδρία, ενωμένοι στα ζητούμενα του κεφαλαίου (2015-10-06 00:00:00.0)
Σπόντες και αλληλοκαρφώματα με το βλέμμα στις κάλπες (2014-10-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ