Τρίτη 3 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
Παροχή υπηρεσιών έναντι γεωστρατηγικής αναβάθμισης

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της κυβέρνησης να πετύχει τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης μέσω και της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας». Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και η πρεμούρα της να καταστήσει τη χώρα «διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο» για τις Ενοπλες Δυνάμεις άλλων κρατών.

Σε αυτήν τη βάση, την Παρασκευή 30/10 πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη η τελετή αποφοίτησης 32 αξιωματικών και υπαξιωματικών Πυροβολικού του Κατάρ, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στο Προκεχωρημένο Σχολείο Υπηρέτησης Πυροβόλου. Η δε εκπαίδευση του προσωπικού του Οπλου των Τεθωρακισμένων του Κατάρ συνεχίζεται και θα περατωθεί στις 18/12.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Αμυνας, Π. Καμμένος, συναντήθηκε χτες με τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην Ελλάδα. Οπως ανακοινώθηκε επισήμως, «στη συνάντηση έγινε ανασκόπηση των σχέσεων συνεργασίας των δύο χωρών και ανταλλαγή προτάσεων για επέκταση της συνεργασίας σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας», τομείς όπως η αμυντική βιομηχανία και η στρατιωτική εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ