Σάββατο 7 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
Αντί πινακίου φακής

Τα τελευταία χρόνια της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας θυμίζει η γκανγκστερική απαγωγή του Μιλόσεβιτς στο Διεθνές Δικαστήριο (Κακουργοδικείο) της Χάγης. Μέσα σε κλουβιά μετέφεραν τότε τους κρατούμενους. Αιχμάλωτος του ΝΑΤΟ ο Μιλόσεβιτς μεταφέρθηκε κρυφά σε αμερικανική βάση για περισσότερη ασφάλεια. Κι όλα αυτά για μια χούφτα δολάρια, τόση είναι η αξία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη σημερινή Σερβία. Οι ατλαντικές Δημοκρατίες του ΝΑΤΟ παραβίασαν παράφορα βασικές αρχές του δικαίου, ήτοι:

1) Αρχή της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Με τον ωμό εκβιασμό των «δωρητών» σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας (Γ/Β) «ή μας παραδίδετε ή δε σας δίνουμε δολάρια» παραβίασαν την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της χώρας. Ομως οι ΝΑΤΟικοί ληστές οφείλουν πολλαπλάσιες αποζημιώσεις στη Γ/Β για την απρόκλητη περσινή επίθεση, χωρίς προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

2) Περιφρόνηση Δικαστηρίου. Παραβίασαν την αρχή της νομιμότητας, διότι είχε εκδοθεί αντίθετη απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Γ/Β, την οποία οι απαγωγείς έγραψαν στα παλιά τους υποδήματα. Το συνταγματικό δικαστήριο δεν ήτο καλό αυτή τη φορά, πέρσι όμως που εξέδωσε ευνοϊκή απόφαση υπέρ της DOS «περί αναστολής της καταμέτρησης των ψήφων» ήτο καλό;

3) «Ενοχος ενόχω ου ποιεί». Ο θύτης δε νομιμοποιείται να δικάσει άλλον κατηγορούμενο - ανεξάρτητα αν αυτός βαρύνεται ή δε βαρύνεται με εγκλήματα πολέμου - διότι αυτοί ευθύνονται για τον αυθαίρετο βομβαρδισμό επί 79 ημέρες της Γ/Β, βαρυνόμενοι για φόνους αμάχων εκ προμελέτης, καταστροφή της ειρηνικής υποδομής της χώρας και το χειρότερο διότι εμόλυναν ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον με βλήματα απεμπλουτισμένου ουρανίου.

4) Αρχή της καθολικής ισχύος. Γιατί δεν εγκαλούνται οι άλλοι εμπόλεμοι που εγκληιμάτισαν (Βόσνιοι, Κροάτες, Αλβανοί Κοσσοβάροι), αλλά γίνεται επιλεκτική εφαρμογή του Δικαίου μόνον για τους Σέρβους; Γιατί δεν προσάγονται σε δίκη οι ηγέτες των UCΚάδων που αιματοκύλησαν το Κοσσυφοπέδιο και τώρα τα Σκόπια;

Ολα αυτά αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των αρχών Δικαίου και κατάργηση του κράτους Δικαίου. Ο εκβιασμός των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ δε νομιμοποιείται, διότι πλήττει τους θεσμούς και το Δίκαιο, όχι μόνον στη Γ/Β, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα. Μήπως επανερχόμασταν στην εποχή της αγριότητας; Μήπως ισχύει ο νόμος της ζούγκλας; Μήπως νομιμοποιείται η βαρβαρότητα στο όνομα της δήθεν αρχής απονομής δικαιοσύνης για εγκλήματα πολέμου; Ο Μιλόσεβιτς είναι το θήραμα, οι πραγματικοί εγκληματίες είναι οι ηγέτες του ΝΑΤΟ και ιδίως, οι Κλίντον, Μπλερ, Ολμπράιτ, Κοέν, Κουκ, Κλαρκ, Σολάνα κ.ά.


Κ. Χ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Υποστράτηγος ε.α.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δριμεία αντίδραση για τις τελευταίες εξελίξεις στη δίκη - παρωδία (2004-09-17 00:00:00.0)
Υποκριτική η ανησυχία της Ευρωπαϊκής Ενωσης (2002-07-24 00:00:00.0)
Υποκρισία μπροστά στα εγκλήματα των ΗΠΑ (2002-07-11 00:00:00.0)
Επιδιώκουν «ενιαία μεγάλη δίκη» σε βάρος του Μιλόσεβιτς... (2001-12-20 00:00:00.0)
Οργανο παραβίασης της ανεξαρτησίας των κρατών (2001-07-13 00:00:00.0)
Τα ψέματα και η αλήθεια (2000-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ