Τετάρτη 4 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Ζητάνε και τα «ρέστα» από τους πλημμυροπαθείς

Μόνο τα «ρέστα» από τους πληγέντες των τελευταίων φονικών πλημμυρών στην Αττική δε ζήτησε ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Γιάννης Μπαλάφας, την περασμένη Δευτέρα, από το βήμα της Βουλής, όταν στη διάρκεια συζήτησης Επίκαιρης Ερώτησης του ΚΚΕ κλήθηκε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το συνολικό σχεδιασμό, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιπλημμυρική προστασία των λαϊκών συνοικιών, για να σταματήσουν να θρηνούν θύματα με την πρώτη φθινοπωρινή νεροποντή.

Ο υφυπουργός, για να κουκουλώσει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας τη βάρβαρη πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, δεν είναι διατεθειμένη να δώσει δεκάρα τσακιστή για την κατασκευή των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων που έχουν ανάγκη οι λαϊκές γειτονιές, είπε κυνικά επί λέξη: «Γιατί στην Αττική είναι τόσο έντονα τα φαινόμενα; Πρώτον, οι πυρκαγιές στα ανάντη, στους ορεινούς όγκους γύρω από το Λεκανοπέδιό μας, μήπως οι πυρκαγιές αυτές - που δεν είναι τυχαίες πολλές φορές - οφείλονται σε διάφορα ζητήματα ή και αμέλειες; Δεύτερον, εκεί όπου υπάρχει ευρύτατη ευθύνη - θα έλεγα - κύριε Κατσώτη, είναι όσον αφορά τα ρέματα. (....) Πώς μπαζώθηκαν τα ρέματα; Γιατί έκλεισαν τα ρέματα; Μόνο το μεγάλο κεφάλαιο ήρθε και τα έκλεισε; `Η μήπως και διάφορα άλλα τμήματα του πληθυσμού;». Πριν πει αυτά, είχε παρουσιάσει ως μέγα επίτευγμα ότι «έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Χαϊδαρίου, Αγίων Αναργύρων και Καματερού, Αχαρνών, Φυλής και Υδρας», χωρίς όμως να είναι σε θέση να πει συγκεκριμένα πότε θα δοθούν έστω και αυτές οι ανεπαρκείς αποζημιώσεις, ενώ είχε κάνει λόγο για ...κάποιες μελέτες που προγραμματίζει η κυβέρνηση για αντιπλημμυρικά έργα.

Η ευθεία και τεράστια πρόκληση του υφυπουργού, που έδωσε ξεκάθαρα το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής, προκάλεσε τη δικαιολογημένη αγανάκτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Χρήστου Κατσώτη, ο οποίος, αφού επισήμανε ότι τα αντιπλημμυρικά έργα, επειδή δεν έχουν το προσδοκώμενο κέρδος για τους κατασκευαστικούς ομίλους, δεν επιλέγονται από την ΕΕ για χρηματοδότηση, ούτε βέβαια από την κυβέρνηση, πρόσθεσε:

«Δεν εμπορευματοποιεί τη γη ο λαός, αλλά το σύστημα αυτό που υποτάσσει τα πάντα στη λογική του κέρδους. Δε χτίζει στο ρέμα ο Μποδοσάκης, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης. Χτίζει ένας φτωχός που δεν μπορεί να χτίσει πουθενά αλλού, που κοστίζει πάρα πολύ η γη για ν' αγοράσει, να βάλει το κεφάλι του κάτω από ένα κεραμίδι. Δεν μπορεί, λοιπόν, να ρίχνουμε τις ευθύνες στο λαό. Τα ρέματα δεν τα κλείνει ο λαός, τα κλείνει αυτή η πολιτική. Οι δρόμοι του νερού δεν κλείνουν από το λαό!». Τι απάντησε σε αυτά ο Γ. Μπαλάφας; «Εντάξει, μας πείσατε. Καλή η ανάλυσή σας, αλλά είναι εκτός τόπου και χρόνου και δεν προσφέρει τίποτα»! Δηλαδή, είναι «εκτός τόπου και χρόνου για την κυβέρνηση» και η παραμικρή λαϊκή ανάγκη!

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κοστολογημένα μέτρα» στο πλαίσιο λιτότητας, περικοπών και ματωμένων πλεονασμάτων (2023-07-27 00:00:00.0)
Ενα ακόμη «θαύμα» της κυβερνητικής πολιτικής (2003-01-31 00:00:00.0)
Να, γιατί πλημμυρίζουμε! (2002-09-06 00:00:00.0)
Μόνιμη η απειλή για Θριάσιο - Αθήνα (1998-11-22 00:00:00.0)
SOS για την Ανατολική Αττική (1998-11-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ