Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να παρθούν μέτρα για την άμεση λειτουργία του ΤΕΙ στην Αμφισσα

Τεράστια είναι τα προβλήματα που έχουν προκύψει στη λειτουργία του ΤΕΙ Αμφισσας, από την πρώτη μέρα κιόλας που ανακοινώθηκε η έναρξη των μαθημάτων.

«Περάσαμε στη σχολή, και αυτό που συναντάμε είναι ένα τμήμα χωρίς καθηγητές, χωρίς στέγαση, χωρίς δωρεάν σίτιση, ακόμα και το κτίριο που προορίζεται να γίνουν τα μαθήματα άνοιξε στις 2/11, ένα μήνα μετά την επίσημη έναρξη της ακαδημαϊκής χρονιάς! Απαξιώνεται πλήρως το περιεχόμενο των σπουδών μας. Δεν είναι δυνατό να λειτουργήσουν 2 τμήματα με... 2 μόνιμους καθηγητές. Ακόμα και μετά την πρόσληψη ωρομίσθιων καθηγητών, είναι δυνατόν να υπάρξει σοβαρή επιστημονική έρευνα, ολοκληρωμένη μόρφωση πάνω στο αντικείμενο που επιλέξαμε να σπουδάσουμε με μόλις 2 καθηγητές στο αντικείμενο;», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Οργάνωση Φωκίδας της ΚΝΕ, που υπογραμμίζει πως ούτε καν γίνεται λόγος για δωρεάν στέγαση, ενώ το φαΐ της λέσχης από φέτος θα το πληρώνουν 3 ευρώ τη μερίδα.

Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ

Τα οξυμένα προβλήματα στη λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας και ιδιαίτερα του παραρτήματος Αμφισσας αφορά και η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ και υπογράφει ο βουλευτής Νίκος Μωραΐτης στη Βουλή προς τον υπουργό Παιδείας.

Μεταξύ των προβλημάτων αναφέρονται: Τραγικές περικοπές στη χρηματοδότησή του. Ελλειψη του προσωπικού (εκπαιδευτικού και διοικητικού). Κακή συντήρηση των εγκαταστάσεων και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα Τμήματα της Λαμίας, της Χαλκίδας, του Καρπενησίου και της Αμφισσας, με αποτέλεσμα να αδυνατούν τα Τμήματα αυτά να οργανώσουν τα προβλεπόμενα εργαστήρια. Μη παροχή ή καθυστέρηση συγγραμμάτων. Σίτιση και στέγαση των σπουδαστών.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ ζητά από τον υπουργό Παιδείας μέτρα, ώστε:

  • Να εξασφαλιστεί άμεσα και απρόσκοπτα η λειτουργία του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, και ιδιαίτερα του Παραρτήματος Αμφισσας, όπου τα προβλήματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα.
  • Να καλυφθούν τα κενά σε εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας.
  • Να δοθούν άμεσα τα συγγράμματα, δωρεάν για όλους τους σπουδαστές.
  • Να συντηρηθούν και να εξοπλιστούν επαρκώς τα εργαστήρια και οι αίθουσες διδασκαλίας, να εξασφαλιστεί δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους σπουδαστές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ