Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Λυτοί και δεμένοι ενάντια στην απεργία

Νέα επιχείρηση τρομοκρατίας και διώξεων, από τον εφοπλιστή Μητσόπουλο, καταγγέλλει το Ενιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Καβάλας, με αφορμή τη σημερινή απεργία. Παρά την πρωτοφανή τρομοκρατία που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια, με αλλεπάλληλες δίκες και καταδίκες δεκάδων ναυτεργατών για δήθεν παρακώλυση συγκοινωνίας, το Σωματείο αποφάσισε συμμετοχή στη σημερινή απεργία. Ο πλοιοκτήτης Μητσόπουλος αμέσως ξεκίνησε την προσπάθεια να βάλει τις βάσεις για νέα δίωξη.

Οπως καταγγέλλει το Συνδικάτο, «σε άγνωστο τόπο και χρόνο και σε συνθήκες που εμείς ως Διοίκηση δεν μπορούμε να παρέμβουμε, παίρνει από τα μέλη των πληρωμάτων του εθελοντικές δήθεν και ομαδικές (δηλ. κατά πλοίο) "δηλώσεις αποχής" από την απεργία». Ο ίδιος μάλιστα, σύμφωνα με το σωματείο, έχει παραδεχθεί ότι τις δηλώσεις αυτές «τις ζητάει το Λιμεναρχείο», το οποίο στη συνέχεια απονέμει κατηγορίες για παρεμπόδιση στη φόρτωση, «ενώ στο λιμάνι δεν υπάρχει επιβάτης και όχημα για μεταφορά».

Το Συνδικάτο καλεί τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν για να διασφαλιστεί το δικαίωμα των μελών της Διοίκησης του Σωματείου και εκπροσώπων της ΠΝΟ «να επικοινωνούν και στη διάρκεια της απεργίας με τους συναδέλφους μέλη των πληρωμάτων των εφοπλιστών Μητσόπουλου και Φιλιάγκου, προκειμένου αυτοί να απεργήσουν».

Στο μεταξύ, τους δημάρχους Αθήνας και Περιστερίου, οι οποίοι έχουν ταχθεί στο ρόλο του «κυνηγού» του προπαγανδιστικού υλικού που καλεί στη σημερινή απεργία, καταγγέλλει το ΠΑΜΕ. «Λυτοί και δεμένοι να εμποδίσουν την απεργία», σχολιάζει το ΠΑΜΕ και προσθέτει: «Τους ενοχλεί το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στους εργάτες να μην σκύψουν το κεφάλι. Καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή στην αυριανή απεργία και στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Στην Αθήνα, στις 10.30 π.μ. στην Ομόνοια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ