Πέμπτη 12 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
Σύνοδος Νότιας Αμερικής και Αραβικού Συνδέσμου

Στο Ριάντ, την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, ξεκίνησε προχτές η 4η Συνάντηση Κορυφής της Ενωσης Νοτιοαμερικανικών Κρατών (UNASUR) και του Αραβικού Συνδέσμου, όπου θα συζητηθούν σημαντικά ζητήματα των οικονομικών και εμπορικών συναλλαγών, οι τιμές του πετρελαίου, οι εξελίξεις σε διάφορα σημαντικά ζητήματα.

Στη συνάντηση που ξεκίνησε το 2005, αναμένονται αρκετοί αρχηγοί κρατών, ενώ συμμετέχουν και εκατοντάδες επιχειρηματίες και από τις δύο περιοχές.

Χτες, ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, συναντήθηκε με το βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας, Σαλμάν μπιν Αμπντελαζίζ, ενώ αναμένονταν συναντήσεις με αρχηγούς κρατών των εθνών του Οργανισμού Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), όπου ανήκει και η Βενεζουέλα. Οπως δηλώνεται, επιδίωξη είναι να βρεθεί ένας νέος μηχανισμός για τη σταθεροποίηση των τιμών του πετρελαίου, που έχουν επηρεάσει σημαντικά ορισμένες χώρες όπως η Βενεζουέλα αλλά και η Ρωσία.

Η κινητικότητα που παρατηρείται ανάμεσα σε αυτές τις διακρατικές καπιταλιστικές ενώσεις των δύο περιοχών, έρχεται να προστεθεί στη σφοδρή διαπάλη που υπάρχει σε όλο τον πλανήτη, είτε με επεμβάσεις είτε με εμπορικό οικονομικό πόλεμο, που είναι κυρίαρχο στοιχείο στο λεγόμενο «πολυπολικό» κόσμο, δηλαδή τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ