Τρίτη 10 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αγώνας κόντρα στις ναρκω-θεωρίες

Σήμερα στις 8 μ.μ. η εκδήλωση στην πλατεία Κοραή

Αγωνιστικό μέτωπο και στις ναρκω-θεωρίες «ανοίγουν» οι εργαζόμενοι του Πειραιά, οι οποίοι σήμερα στις 8 το βράδυ από την πλατεία Κοραή δίνουν την πρώτη συντονισμένη τους απάντηση σε «αυτούς που προτείνουν ζωή με υποκατάστατα», επειδή «θέλουν το λαό στη γωνία». Την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση ανέλαβαν η Επιτροπή Νέων Εργαζομένων Πειραιά, τα Συνδικάτα Μετάλλου και Οικοδόμων της πόλης και η ΠΕΜΕΝ. Στα πλαίσια της κινητοποίησης, θα γίνει συζήτηση, στην οποία θα συμμετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι του ΚΕΘΕΑ και της Κοινότητας «18 Ανω», ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα ΑΚΤΙΒ ΜΕΜΠΕΡ.

Οι διοργανωτές, στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν, τα λένε «έξω από τα δόντια». Δίνουν την κατάλληλη απάντηση στους 5 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΝ, που κατέθεσαν την πρόταση νόμου για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών, επισημαίνοντας ότι «βγαίνουν σαν ντίλερ και πλασιέ σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα να προπαγανδίσουν το δικό τους πρότυπο στο λαό και τη νεολαία. Θέλουν λαό και νεολαία μαστουρωμένο, με σκυμμένο το κεφάλι, λαό και νεολαία της καρπαζιάς». «Θορυβημένη - συνεχίζει - η πλουτοκρατία από τους πρόσφατους μεγαλειώδεις απεργιακούς αγώνες τους εργαζόμενου λαού και της νεολαίας στη χώρα μας, αξιοποιούν τους πολιτικούς εκπροσώπους τους ως ατζέντηδες για να πλασάρουν αντιδραστικές και αναχρονιστικές θεωρίες για τα ναρκωτικά».

Τα σωματεία υπογραμμίζουν ότι: «Καθημερινά μέσα από τους αγώνες μας, την κοινή δράση και την αλληλεγγύη, καταθέτουμε τη δική μας συμβολή σε έναν άλλο τρόπο ζωής στη διαμόρφωση ισχυρών προσωπικοτήτων που δεν έχουν ανάγκη από "υποκατάστατα" και "υποκρισία". Εχουμε όλοι την ευθύνη να προβάλουμε στη νεολαία, στα παιδιά μας, το δρόμο του αγώνα, της διεκδίκησης για τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλιά, στη ζωή μέσα από το συλλογικό αγώνα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ