Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
«Τρομοκρατική επίθεση» πίσω από τη συντριβή του αεροσκάφους στο Σινά

ΜΟΣΧΑ - ΚΑΪΡΟ.--

Με εκρηκτική ύλη ΤΝΤ βάρους ενός κιλού ήταν η βόμβα που τοποθετήθηκε στο ρωσικό Airbus 321 που συνετρίβη στις 31 Οκτώβρη στη Χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο, προκαλώντας το θάνατο 224 επιβαινόντων, αποκάλυψε χτες ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντρ Μπορτνίκοφ, ανακοινώνοντας για πρώτη φορά πως το μοιραίο αεροσκάφος διαλύθηκε στον αέρα 23 λεπτά μετά την απογείωσή του, εξαιτίας του ωστικού κύματος που προκάλεσε έκρηξη ως αποτέλεσμα τρομοκρατικής επίθεσης.

Ηταν η πρώτη φορά που οι Ρώσοι παραδέχτηκαν δημόσια πως η συντριβή του αεροσκάφους στη Χερσόνησο του Σινά οφείλεται σε επίθεση τρομοκρατών, υποσχόμενοι αμοιβή 50.000.000 δολαρίων σε όποιον ή όποιους δώσουν πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό της ταυτότητας και τη σύλληψη των δραστών.

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, επιστρέφοντας το βράδυ της Δευτέρας στη Μόσχα από την Αττάλεια της Τουρκίας, όπου είχε συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του G-20, συναντήθηκε άμεσα με ανώτατα στελέχη του ρωσικού υπουργείου Αμυνας και τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αποφασίζοντας την κλιμάκωση των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών στη Συρία και κυρίως στη Ράκα, που θεωρείται η «πρωτεύουσα» του λεγόμενου «χαλιφάτου» των ισλαμιστών μισθοφόρων του «Ισλαμικού Κράτους», που ανέλαβαν αμέσως την ευθύνη για τη συντριβή του ρωσικού Airbus στο Σινά στις 31 Οκτώβρη. Χτες, μάλιστα, ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε δημοσίως πως οι ρωσικές αρχές θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μάθουν τα ονόματα των δραστών της επίθεσης «και όλων των υπευθύνων», τονίζοντας: «Δεν υπάρχουν όρια στις προσπάθειές μας. Θα τους βρούμε οπουδήποτε στη Γη και θα τους τιμωρήσουμε!».

Το ίδιο 24ωρο, οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν πως συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό των αιτιών συντριβής του ρωσικού Airbus, τονίζοντας ωστόσο πως θεωρούν ύποπτους δύο υπαλλήλους στο αεροδρόμιο Σαρμ Ελ Σέικχ, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στο μοιραίο αεροπλάνο και οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ