Σάββατο 21 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Η ώρα των «αιωνίων»

Το σημερινό ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 11η αγωνιστική της Super League

Eurokinissi

Το σημερινό ντέρμπι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 11η αγωνιστική της Super League
Το πλέον κλασικό ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, που θα διεξαχθεί σήμερα στο «Απ. Νικολαΐδης», μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην 11η αγωνιστική της Super League, που σηματοδοτεί την επανέναρξη της δράσης μετά τη διακοπή για τις φιλικές υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας. Ωστόσο, από το πρόγραμμα δεν λείπουν και άλλες αξιοσημείωτες αναμετρήσεις, όπως οι δοκιμασίες ΑΕΚ και Πανιωνίου στη Θράκη.

Εχουν τους λόγους τους...

Στο «Απ. Νικολαΐδης» οι δύο «αιώνιοι» κοντράρονται σε μια ακόμη αναμέτρηση που τους βρίσκει μεν με βαθμολογική διαφορά, ωστόσο έχουν αρκετούς λόγους ο καθένας να επιζητούν τη νίκη πέρα απ' το... κλασικό γόητρο. Για τον γηπεδούχο Παναθηναϊκό το παιχνίδι αποτελεί και την πρεμιέρα για τον νέο τεχνικό του, Ιταλό Αντρέα Στραματσιόνι, που μάλιστα φάνηκε και ανυπόμονος για το ντεμπούτο του στα βαθιά. Η νίκη αποτελεί μονόδρομο για τους γηπεδούχους τόσο για πρακτικούς λόγους αφού θα τους δώσει το δικαίωμα να μειώσουν τη διαφορά απ' τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό αλλά και για ψυχολογικούς.

Στην άλλη πλευρά, ο Ολυμπιακός, που παραμένει αήττητος μέχρι τώρα, επιδιώκει συνέχεια στο σερί αφού περνώντας και από μια ακόμη δύσκολη έδρα, του ανοίγεται διάπλατα ο δρόμος για τον φετινό τίτλο. Την ίδια ώρα, ενόψει και της κομβικής αναμέτρησης με την Μπάγερν στο Μόναχο για το Τσάμπιονς Λιγκ, θα αποτελέσει και την καλύτερη ψυχολογική ένεση. Από την άλλη, η ισοφάριση του ρεκόρ του καλύτερου ξεκινήματος στο πρωτάθλημα, που είναι το 11 στα 11 της ομάδας του Μπούκοβι και μάλιστα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο για τους Πειραιώτες. Ο τεχνικός της ομάδας, Μάρκο Σίλβα, δεν μπορεί να υπολογίζει τον Ντομίνγκεζ, που τέθηκε εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σιόβα, που πάντως είναι στην αποστολή.

Στο επίκεντρο η Θράκη

Στο... εκτός ντέρμπι ενδιαφέρον, αυτό εστιάζεται στη Θράκη, όπου ο τρίτος της βαθμολογίας Πανιώνιος και η πέμπτη ΑΕΚ θα δοκιμαστούν σε Ξάνθη και Κομοτηνή, αντίστοιχα. Οι Νεοσμυρνιώτες, που μέχρι τώρα αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, θέλουν να περάσουν ακόμα ένα εμπόδιο και να παραμείνουν στα ψηλά σκαλοπάτια, την ώρα που η γηπεδούχος Ξάνθη ψάχνει το τρίποντο προκειμένου να πλησιάσει την πρώτη εξάδα. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, κόντρα στον Πανθρακικό, πιθανώς με τον Τζεμπούρ στη σύνθεση της μετά από αρκετό καιρό, θα προσπαθήσει να ρεφάρει την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης την προηγούμενη αγωνιστική και να ξαναβρεθεί εντός τετράδας (με συνδυασμό αποτελεσμάτων). Από την άλλη, ο ουραγός Πανθρακικός δεν έχει περιθώρια πλέον απωλειών και ψάχνει την ευκαιρία για βαθμολογική και ψυχολογική ανάκαμψη. Ενδιαφέρον έχει και η αναμέτρηση στην Τρίπολη μεταξύ Αστέρα και Ατρομήτου, με τους Αρκάδες να θέλουν να διατηρηθούν στην τετράδα και τους Περιστεριώτες να πάρουν βαθμολογική ανάσα.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ: Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος (15.00 NS3), ΠΑΣ Γιάννενα - Καλλονή (17.15 NS3), Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός (19.30 NS1). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός (15.00 NS2), Ξάνθη - Πανιώνιος (17.15 NS2), Πλατανιάς - Λεβαδειακός (17.15 NS3), Πανθρακικός - ΑΕΚ (19.30 NS1). ΔΕΥΤΕΡΑ: Βέροια - Ηρακλής (19.30 NS1).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ντέρμπι «αιωνίων» σε οξυμένο κλίμα (2016-03-11 00:00:00.0)
Στην πρώτη πεντάδα το ενδιαφέρον (2015-12-19 00:00:00.0)
Το ντέρμπι και ...τα ντέρμπι (2014-10-25 00:00:00.0)
Στην τελική ευθεία η Super League (2013-04-06 00:00:00.0)
Στέψη ή παράταση; (2013-03-09 00:00:00.0)
Στα μέτρα των φαβορί (2013-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ