Πέμπτη 26 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στο Εφετείο σήμερα οι ναυτεργάτες της Καβάλας

Συγκέντρωση συμπαράστασης στους διωκόμενους ναυτεργάτες και καταδίκης της πολιτικής ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης οργανώνεται, σήμερα, Πέμπτη, στις 10 π.μ., έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, όπου θα εκδικαστεί η έφεση για την πρωτόδικη καταδίκη 20 εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών.

Οι 20 ναυτεργάτες στις 23/6/2014 καταδικάστηκαν σε 8 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή, επειδή «τόλμησαν» να απεργήσουν και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11/3/2010. Θυμίζουμε ότι το αιτιολογικό της πρωτόδικης απόφασης ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς θεωρούσε ότι και μόνο η φυσική παρουσία των απεργών ναυτεργατών στο χώρο του λιμανιού, όπου γινόταν απεργιακή συγκέντρωση, είχε «επιθετικό χαρακτήρα» και αποτελούσε παράνομη πράξη. Δηλαδή, ποινικοποιεί τη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Η Γραμματεία Καβάλας του ΠΑΜΕ και μια σειρά από σωματεία καταγγέλλουν τη συνεχιζόμενη «βιομηχανία» συνδικαλιστικών διώξεων εναντίον του Ενιαίου Συνδικάτου Ναυτεργατών Ν. Καβάλας, που αγωνίζεται για τα αυτονόητα δικαιώματα. Καλούν όλα τα σωματεία, τους συλλόγους, τους μαζικούς φορείς του νομού να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ