Παρασκευή 27 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΜΠΡΝΤΟ - ΜΠΡΙΟΥΝΙ
Πιέσεις για «παγκόσμιες λύσεις» για τρομοκρατία, ασφάλεια, πρόσφυγες...

ΖΑΓΚΡΕΜΠ.--

«Αποτελεσματικές λύσεις» για την καταπολέμηση των βασικών αιτιών της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού ζήτησαν χτες οι πρόεδροι των χωρών της Διαδικασίας Μπρντο - Μπριούνι, οι οποίοι συναντήθηκαν στο Ζάγκρεμπ και συμφώνησαν στη διεξαγωγή τακτικού διαλόγου σε επιχειρησιακό επίπεδο μεταξύ ΗΠΑ, ΕΕ και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στην «αντιμετώπιση των παγκόσμιων απειλών ασφάλειας».

Στη Σύνοδο Κορυφής της Διαδικασίας Μπρντο - Μπριούνι στο Ζάγκρεμπ (που ξεκίνησε το 2013, όταν η Κροατία έγινε μέλος της ΕΕ σε συνάντηση στο Μπρντο πρι Κράνιου) συμμετείχαν οι πρόεδροι της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, της Αλβανίας Μπουγιάρ Νισάνι, του Κοσσόβου Ατιφέτα Γιαχγιάγκα, του Μαυροβουνίου Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, της ΠΓΔΜ Γκιόργκε Ιβάνοφ και τα μέλη της τριμερούς προεδρίας της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Ντράγκαν Τσόβιτς, Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς και Μλάντεν Ιβανιτς. Επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν και ο Πρόεδρος της Αυστρίας, Χάινς Φίσερ.

Στην τελική δήλωσή τους, οι πρόεδροι των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης επισημαίνουν ότι «η δραματική μεταναστευτική κρίση αποτελεί μια άνευ προηγουμένου πρόκληση» και ζητούν διάλογο για την καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Βεβαίως, όλες αυτές οι αστικές κυβερνήσεις αρκούνται σε ευχολόγια ενώ συμμετέχουν με τον έναν ή άλλο τρόπο σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, που είναι υπεύθυνοι για τη μετανάστευση και για την τρομοκρατία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ