Σάββατο 28 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Ολοκληρώθηκε η επίσκεψή του στην Ιταλία

Επιστρέφει σήμερα απ' τη Ρώμη, όπου πραγματοποίησε διήμερη επίσημη επίσκεψη, προσκεκλημένος του Ιταλού ομολόγου του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλος.

Σε δηλώσεις του, χτες, απ' τη Ρώμη ο Πρ. Παυλόπουλος υποστήριξε ότι «δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών. Είναι μια διαδικασία για το πώς θα προσεγγίσουμε, από κοινού, κύριας σημασίας θέματα», από τα κόμματα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, όπως είπε. Εσπευσε, μάλιστα, να υποδείξει στα κόμματα αυτά το μείζον πρόταγμα στο οποίο υποτάσσονται όλα τα άλλα, λέγοντας πως «κύριος στόχος της χώρας είναι η σταθεροποίηση της πορείας της μετά τη θετική απόφαση του Γιούρογκρουπ».

Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό ο Πρ. Παυλόπουλος επανέλαβε ότι «η Ελλάδα ζητά τη στήριξη και δραστηριοποίηση της ΕΕ, ώστε η Frontex να μετατραπεί σε πραγματική ευρωπαϊκή ακτοφυλακή».

Σχετικά με τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Ιταλία, έκανε λόγο για «πλήρη ταύτιση απόψεων» και εξέφρασε τη ...συγκίνησή του που η ιταλική πολιτική και πολιτειακή ηγεσία στηρίζει την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ