Σάββατο 28 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Νέες υπηρεσίες στο ΝΑΤΟ

Νέες υπηρεσίες στη λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ σπεύδει να παράσχει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, μέσω και της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας».

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη υπεγράφη Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ του ΝΑΤΟικού Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στη Σούδα και του βρετανικού πανεπιστημίου του Πλύμουθ, με σκοπό τη δημιουργία μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «MA Applied Strategy (Maritime Security)», με απλά λόγια «εφαρμοσμένη στρατηγική για τη θαλάσσια ασφάλεια».

Θυμίζουμε πως το ΚΕΝΑΠ παίζει κομβικό ρόλο για τα συμφέροντα της λυκοσυμμαχίας, καθώς εκπαιδεύει στελέχη για έλεγχο θαλασσών με νηοψίες επιφάνειας, υποβρύχιες έρευνες και εναέριες επιτηρήσεις, στο όνομα της «αντιμετώπισης της τρομοκρατίας», της «πειρατείας» και άλλων «ασύμμετρων απειλών».

Το προαναφερόμενο πρόγραμμα σπουδών προβλέπεται να ξεκινήσει το Σεπτέμβρη 2016, απευθύνεται σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων κρατών - μελών του ΝΑΤΟ και αποσκοπεί «στην εξέταση του σύγχρονου περιβάλλοντος ασφαλείας και την επιχειρησιακή διάσταση αντιμετώπισης των απειλών που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ