Σάββατο 28 Νοέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
«Εθνικός διάλογος» για την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

Σήμερα το μεσημέρι το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών

Ο «συντεταγμένος εθνικός διάλογος», για τον οποίο μιλά ο Αλ. Τσίπρας, αποτελεί προανάκρουσμα της νέας αντιλαϊκής κλιμάκωσης

Eurokinissi

Ο «συντεταγμένος εθνικός διάλογος», για τον οποίο μιλά ο Αλ. Τσίπρας, αποτελεί προανάκρουσμα της νέας αντιλαϊκής κλιμάκωσης
Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο και μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα.

Χτες, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, ενημερώνοντάς τους ότι ζήτησε τη σύγκληση του Συμβουλίου προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με το Προσφυγικό, ενόψει και της αυριανής Συνόδου ΕΕ - Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία Εθνικού Διαλόγου σχετικά με το Ασφαλιστικό και τη Συνταγματική Αναθεώρηση.

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός διευκρίνισε στους πολιτικούς αρχηγούς ότι δε θέτει ως προαπαιτούμενο τη συναίνεση, αλλά επιδιώκει «το συντεταγμένο Εθνικό Διάλογο, την καταγραφή των απόψεων και βεβαίως τη σύνθεση, εφόσον διαπιστωθεί ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό».

Εκτός από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, ο οποίος επανέλαβε την απόφαση του Κόμματος να μη συμμετάσχει στο Συμβούλιο που έχει ως στόχο να καλλιεργηθεί η ανοχή του λαού στα νέα μέτρα σφαγιασμού του, οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί (από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ενωση Κεντρώων) επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους σε αυτή, παρότι επιχείρησαν να προβάλλουν τη δική τους «ατζέντα» και κριτική στη συγκυβέρνηση.

Αφότου ολοκληρώθηκε ο κύκλος των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, έσπευσε να επικροτήσει την «ανταπόκριση των πολιτικών αρχηγών στην πρόσκληση του πρωθυπουργού» σαν «ένα θετικό γεγονός», χαρακτηρίζοντας τις «όποιες αντιδράσεις και κριτικές» σαν «απολύτως δευτερεύουσας σημασίας αυτή τη στιγμή».

«Το ουσιαστικό είναι ότι αύριο η σύσκεψη θα γίνει. Και είμαστε βέβαιοι ότι οι πολιτικοί αρχηγοί θα συμβάλλουν εποικοδομητικά, με τις θέσεις και τις προτάσεις τους, σε όλα τα θέματα που θα συζητηθούν» συμπλήρωσε.

Να σημειωθεί τέλος ότι αργά το βράδυ της Πέμπτης, το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε πληροφορίες που έφεραν τους «εταίρους» να βρίσκεται πίσω απ' την πρωτοβουλία για το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ