Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΟΜΠΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ»
Ενισχύοντας τα προσχήματα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Διάγγελμα από το Πεντάγωνο, 10 λεπτών, σε σχέση με τα αποτελέσματα και τους επόμενους στόχους της επιχείρησης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ») απηύθυνε, χτες, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, μετά από μία «τακτική», όπως ανέφερε, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΠΑ. Ισχυριζόμενος ότι η χώρα του και οι σύμμαχοί της «χτυπούν περισσότερο από ποτέ» τους τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους» και ότι οι τελευταίοι «χάνουν έδαφος» αλλά και αρκετά από τα ηγετικά στελέχη τους.

Ο Ομπάμα, καμουφλάροντας την επέμβαση που έγινε στη Συρία και με στήριξη των ΗΠΑ στους εγκληματίες του «ΙΚ», μίλησε για «δίωξη και εξολόθρευση των τρομοκρατών, εκπαίδευση και εξοπλισμό της συριακής αντιπολίτευσης, διακοπή στρατολόγησης νέων τζιχαντιστών, χρηματοδότησης και προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους, διπλωματική προσπάθεια με στόχο την εξεύρεση λύσης που θα τερματίσει τον πόλεμο στη Συρία».

Σημείωσε ότι οι «πάρα πολύ μεγάλες προσφυγικές ροές» που κινούνται προς την Ευρώπη είναι αποτέλεσμα της δράσης των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους».

Ακολούθως ανακοίνωσε την άμεση αναχώρηση του υπουργού Αμυνας, Αστον Κάρτερ, για χώρες της Μέσης Ανατολής.

Τόνισε ακόμα ότι «όπως οι ΗΠΑ κάνουν περισσότερα σε αυτήν την πολεμική προσπάθεια, το ίδιο πρέπει να κάνουν και οι άλλοι σύμμαχοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ