Πέμπτη 12 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ
«Τρελή κούρσα»

«Τρελή κούρσα από αφηνιασμένα άλογα» βρίσκεται σ' εξέλιξη στην ΑΕΚ. Τα παράλογα διαδέχονται το ένα το άλλο και η επέμβαση Δικαιοσύνης και Πολιτείας καθίσταται αναγκαία. Το θέατρο της τρέλας και οι «μισές αλήθειες» κορυφώνονται... Η επιβεβαίωση του «Ρ», για μη συμμετοχική ανάμειξη στην ΑΕΚ των αδελφών Αντωνόπουλου ήρθε χτες από τον «αεροϊδιοκτήτη», Αλ. Σκλαβενίτη, αλλά και από τον ένα τους!

Σε δήλωσή του ανέφερε πως «ούτε εγώ, ούτε ο αδερφός μου κ. Βασίλειος Αντωνόπουλος έχουμε οποιαδήποτε μετοχική σχέση με την εταιρία "IPPOVENTURE S.A.". Η εταιρία αυτή ανήκει στον Χαρίλαο Ψωμιάδη του Γεωργίου»... Μόνο που στο υπουργείο ανάπτυξης πριν από τρεις μέρες κατατέθηκαν τα έγγραφα πώλησης της εταιρίας από την Ψωμιάδη στους αδελφούς Αντωνόπουλους! Κατά τ' άλλα, ο Φίλωνας επισημαίνει πως στην αγοραπωλησία παραβρέθηκε ως διαπραγματευτής (...), αναφέρει τα στοιχεία της εταιρίας που διαθέτει και δηλώνει μόνιμος κάτοικος Γερμανίας. Λίγο αργότερα όμως από την ΠΑΕ, ανακοινώνεται το νέο ΔΣ, στο οποίο είναι πρόεδρος!... Πώς όμως θα τα καταφέρνει από την ξενιτιά; Εκτός αν ο ρόλος του είναι... τιμητικός...

Α' αντιπρόεδρος είναι ο αδερφός του και β' ο Π. Στάθης, που επανέρχεται παρά τις σχετικά πρόσφατα κατηγορηματικές του δηλώσεις περί αηδίας και οριστικής απομάκρυνσης.... Αναφερόμενος στον τελευταίο, ο Στρ. Γιδόπουλος δήλωσε χτες, μεταξύ άλλων: «Η συμπεριφορά του τα τελευταία τρία χρόνια που ασχολείται με την ΑΕΚ δεν είναι τέτοια που να του δίνει εύσημα, γιατί η ΑΕΚ είναι ήδη χρεωμένη με 20 δισεκατομμύρια δραχμές. Κάποια στιγμή θα πρέπει να εξηγήσει αυτό το χρέος. Είναι πηγή κακών για την ΑΕΚ. Πόσα έπρεπε να τη χρεώσει; Μήπως 850 δισ.»; Να θυμίσουμε εδώ πως 13 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο β' αντιπρόεδρος, έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με τη Δικαιοσύνη λόγω του σκανδάλου με τη «ΔΕΛΤΑ» χρηματιστηριακή.

Οσον αφορά τον πρώην «εντεταλμένο» και νυν ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ, Μ. Ψωμιάδη, επίσημη θέση στο ΔΣ δεν πήρε, προφανώς λόγω των... παρεξηγήσεων με τη Δικαιοσύνη και του κωλύματος βάσει του νόμου. Πάντως, με τη μέθοδο «θέσεις σε συγγενείς, φίλους, συνεργάτες» δε θα έχει πρόβλημα ελέγχου των αποφάσεων. Χαρακτηριστικά είναι όσα δήλωσε στην αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ» ο Σκλαβενίτης: «Η εταιρία (ΙΠΟΒΕΝΤΣΟΥΡ) είναι του Ψωμιάδη. Θ' αλωνίζει στην ΑΕΚ τώρα. Δεν ξέρω μήπως θα έχει ανάμειξη ξανά και η ΕΝΙΚ. Κανείς δεν ξέρει τι γίνεται. Η νομοθεσία εδώ είναι απαράδεκτη. Μπορούμε να συστήσουμε εταιρία και να μην μπορούν να βρουν ποτέ ποιος κρύβεται από πίσω, ούτε τα ελεγκτικά συμβούλια»... Το θέατρο του παραλόγου στην ΑΕΚ ολοκληρώνεται με την πρόταση του Φ. Αντωνόπουλου στον Γ. Φιλίππου ν' αγοράσει την ΚΑΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ