Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απεργία αποφάσισαν στη «Forthnet»

Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με 24ωρη απεργία την Τετάρτη 23 Δεκέμβρη απαντούν οι εργαζόμενοι της «Forthnet» στα σχέδια που απεργάζεται σε βάρος τους η εργοδοσία. Η απόφαση πάρθηκε χτες το απόγευμα στη Γενική Συνέλευση του επιχειρησιακού σωματείου, ενώ από το μεσημέρι οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της εταιρείας στον Ταύρο.

Στο πλευρό τους βρέθηκε το κλαδικό Συνδικάτο των Τηλεπικοινωνιών, το ΣΕΤΗΠ, επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου και η Σωματειακή Επιτροπή του Σωματείου Χρηματοπιστωτικού στη «First Data». Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την άμεση επαναπρόσληψη των «ενοικιαζόμενων» εργαζομένων που πρόσφατα απέλυσε η εργοδοσία, μεταξύ αυτών και τρία εκλεγμένα μέλη της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου.

Παράλληλα, καταδικάζουν την επίθεση στο επιχειρησιακό τους σωματείο, ενάντια στο οποίο η εταιρεία κατέθεσε αγωγή, με την αιτιολογία ότι εγγράφει ως μέλη τους επινοικιαζόμενους εργαζόμενους. Στόχος των παραπάνω κινήσεων είναι προφανώς η τρομοκράτηση των εργαζομένων και ο περιορισμός της συνδικαλιστικής δράσης. Στο μεταξύ, την Τρίτη έχει οριστεί τριμερής συνάντηση στην Επιθεώρηση Εργασίας για τις απολύσεις αλλά και την αγωγή ενάντια στο σωματείο.

Το σωματείο υπογραμμίζει πως η επίθεση αυτή αφορά όλους τους εργαζόμενους: «Είναι επίθεση που, καθόλου τυχαία, γίνεται τη στιγμή που εργοδότες - κυβέρνηση - κουαρτέτο ετοιμάζουν αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο. Η "Forthnet" είναι η αρχή, παίζει το ρόλο του "λαγού". Τέτοιες επιθέσεις θα γίνουν και στα άλλα σωματεία του κλάδου. Οπως συντονίζονται για να μας επιτεθούν, έτσι πρέπει να συντονίσουμε την απάντησή μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ