Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στις 7 Γενάρη βγαίνουν τα τρακτέρ στα χωριά της Καρδίτσας

Η προετοιμασία για τον πανελλαδικό συντονισμό με μπλόκα αποφασίστηκε σε σύσκεψη Αγροτικών Συλλόγων του νομού

Από πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών της Καρδίτσας
Από πρόσφατη κινητοποίηση των αγροτών της Καρδίτσας
Από τις 7 Γενάρη, τα τρακτέρ θα βγουν στις πλατείες των χωριών της Καρδίτσας, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα μπλόκα που θα στηθούν πανελλαδικά το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη, όπως αποφασίστηκε στην σύσκεψη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής των Μπλόκων, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Δεκέμβρη, στον Παλαμά Καρδίτσας.

Σε ευρεία σύσκεψη αγροτικών συλλόγων του νομού που έγινε προχτές, υπογραμμίστηκε η ανάγκη να ενταθούν οι προσπάθειες, για να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών της περιοχής στην κλιμάκωση της πάλης. Γι' αυτό αποφασίστηκε να γίνονται καθημερινά περιοδείες, συσκέψεις και ενημερωτικές συγκεντρώσεις στα χωριά, συζητήσεις, για να ενημερωθεί ο αγροτικός κόσμος για όλα τα σκληρά μέτρα που παίρνουν κυβέρνηση - ΕΕ.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο Β. Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, τόνισε, ανάμεσα στα άλλα: «Είναι γελασμένοι οι κυβερνώντες, αν νομίζουν ότι με ψεύτικες υποσχέσεις για "παράλληλα προγράμματα", πετσοκομμένες πληρωμές ενισχύσεων, μικρές καθυστερήσεις στην εφαρμογή των νέων μέτρων για το φορολογικό και το συνταξιοδοτικό, θα καταφέρουν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών και να ματαιώσουν τις κινητοποιήσεις.

Τα προβλήματα είναι τεράστια, συνεχώς προστίθενται καινούργια και κανείς μας δεν πρόκειται να ξεγελαστεί από τα κυβερνητικά κόλπα. Από την μεριά του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος, των Ομοσπονδιών, των Αγροτικών Συλλόγων, των Επιτροπών Αγώνα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε στο δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη να στηθούν ισχυρά μπλόκα σ' όλη την Ελλάδα, για να σταλεί ισχυρό μήνυμα αντίστασης στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που μας καταστρέφει».

Αγροτική κινητοποίηση στη Λέσβο

Συγκέντρωση πραγματοποίησε το πρωί της περασμένης Πέμπτης η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ, που επιταχύνει το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η κινητοποίηση έγινε στον κόμβο της Λάρσου, όπου οι αγρότες έκλειναν το δρόμο ανά διαστήματα μοιράζοντας ανακοινώσεις στους διερχόμενους οδηγούς.

Στη συγκέντρωση χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και το ΜΑΣ, ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Δημήτρης Καραγιάννης. Ακολούθησε πορεία με αυτοκίνητα στην πόλη της Μυτιλήνης, με κατάληξη τη γενική γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, όπου οι αγρότες επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους.

Η Ομοσπονδία ανανέωσε το αγωνιστικό ραντεβού αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων για το δεύτερο δεκαήμερο του Γενάρη, στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων σε όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ