Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα

Παράσταση διαμαρτυρίας πρωτοβάθμιων σωματείων εκπαιδευτικών για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις

Να διασφαλιστούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και το δικαίωμα των σπουδαστών των δημόσιων ΙΕΚ να ακολουθήσουν την ειδικότητα που επέλεξαν απαίτησαν χτες εκπρόσωποι Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ΕΛΜΕ της Αττικής, με παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Τέθηκε επιτακτικά το πρόβλημα των μετακινήσεων εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε ΙΕΚ χωρίς να ρωτηθούν, χωρίς κανένα κριτήριο και χωρίς γνωμοδότηση των τοπικών υπηρεσιακών συμβουλίων. Επισήμαναν ότι αυτό καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα και φέρνει αναστάτωση. Τα εκπαιδευτικά σωματεία που διοργάνωσαν την κινητοποίηση αναφέρονται σε καταγγελίες συναδέλφων τους που υπηρετούν σε δύο και τρία σχολεία στη Δευτεροβάθμια με πρωινό ωράριο και που υποχρεώνονται να πηγαίνουν καθημερινά και το απόγευμα για λίγες ώρες στα ΙΕΚ, ενώ σε άλλες περιπτώσεις δέχονται πιέσεις παράνομα να αναλάβουν γραμματειακή υποστήριξη. Οι εκπαιδευτικοί χτες ζήτησαν να καλυφθούν οι ανάγκες των δημόσιων ΙΕΚ με μόνιμο προσωπικό, να μη συγχωνευτεί ή κλείσει κανένα τμήμα ΕΠΑΛ από όπου εξοικονομούνται εκπαιδευτές για τα ΙΕΚ.

Σύμφωνα με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, κατά τη συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή ουσιαστικά επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχουν τα παραπάνω φαινόμενα και ότι η κυβέρνηση ψάχνει να στελεχώσει τα δημόσια ΙΕΚ χωρίς να κάνει διορισμούς. Τους ανακοινώθηκε πως θα σταλεί εγκύκλιος που θα δίνει κατευθύνσεις στις διευθύνσεις των ΙΕΚ τόσο για το ωράριο των εκπαιδευτικών όσο και για τη φύση του έργου που θα επιτελούν σε αυτά οι εκπαιδευτικοί, κάτι που έρχεται και μετά από τις πιέσεις από πλευράς σωματείων εκπαιδευτικών. Σύμφωνα πάντα με τους εκπαιδευτικούς, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και σε σχεδιασμό για σύναψη συμβάσεων ιδιωτικού έργου εκπαιδευτικών με δημόσια ΙΕΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ