Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
6ο ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ
Αύριο, στον Περισσό, το μεγάλο γιορτινό ραντεβού για τα παιδιά

Από τις 10.30 π.μ. οι πρωινές εκδηλώσεις και από τις 5.30 μ.μ. οι απογευματινές

Οι μέρες των γιορτών, που έρχονται, συνηθίζεται να λέγεται ότι είναι αφιερωμένες στα παιδιά. Ετσι, αύριο, Κυριακή, η ΚΝΕ έχει ετοιμάσει μια υπέροχη γιορτή για τα παιδιά που θα γίνει στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό: Το 6ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ!

Η Επιτροπή Φεστιβάλ του ΚΣ της ΚΝΕ, μαζί με ομάδα παιδαγωγών επιμελήθηκαν ένα κεφάτο πρόγραμμα με δραστηριότητες και παραστάσεις, που μοιράζεται το πρωί και το απόγευμα της Κυριακής και απευθύνεται σε παιδιά από τις ηλικίες της Προσχολικής Αγωγής μέχρι και τις πρώτες τάξεις του Δημοτικού.

Στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα παραβρεθεί και θα κάνει δηλώσεις ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στις 11.30 π.μ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Το πρωί της Κυριακής

10.30: Φτιάχνουμε τα καπέλα μας και... γινόμαστε ζαχαροπλάστες! Τα παιδιά θα μεταμορφωθούν σε μικρούς σεφ, θα φτιάξουν τα λευκά καπέλα τους και θα τα διακοσμήσουν βάζοντας το καθένα τη δική του πινελιά.

11.30: Εργαστήριο σοκολάτας. Οι μικροί σεφ θα πιάσουν δουλειά, θα φτιάχνουν και θα καταναλώνουν επιτόπου λιχουδιές από σοκολάτα, ενώ θα μάθουν και κάποια πράγματα για την ιστορία της.

12.30: Θεατρική παράσταση «Ντενεκεδούπολη» από τη Θεατρική Ομάδα της ΚΝΕ. Οι νέοι της ομάδας θα ζωντανέψουν στη σκηνή τον Σαρδέλα, τη Μηλίτσα, τον Βουτυρένιο, τον Σοφό, τον Λαδένιο και άλλους χαρακτήρες της Ντενεκεδούπολης, σε μια παράσταση που αποτυπώνει τη σημερινή κατάσταση που ζούμε και απευθύνεται εξίσου σε μικρά, σε μεγαλύτερα παιδιά, αλλά και σε ενήλικες.

Το απόγευμα της Κυριακής


17.30: Γιορτινό εργαστήρι με ζωγραφική και κατασκευές. Τα παιδιά θα δημιουργήσουν με ένα σωρό πολύχρωμα υλικά τα δικά τους χριστουγεννιάτικα στολίδια για το δέντρο και το δωμάτιό τους.

18.30: Κατασκευή «Το ψηφιδωτό δέντρο». Πρόκειται για μια διαδραστική κατασκευή, με την οποία τα παιδιά θα παίξουν λαμβάνοντας ταυτόχρονα μηνύματα για την ειρήνη, τον πόλεμο, το περιβάλλον κ.ά.

19.00: «Ο παπουτσής και οι καλικάντζαροι», μουσικοθεατρική παράσταση από τους «Τρομπετίνι». Μια διασκευή της γνωστής ιστορίας των αδελφών Γκριμ για τους καλικάντζαρους που εμφανίστηκαν στη ζωή του παπουτσή όχι για να κάνουν σκανταλιές αλλά για να τον βοηθήσουν να ορθοποδήσει, ράβοντάς του εξαιρετικά παπούτσια για να πουλήσει...

20.00: Πάρτι. Τα παιδιά θα ξεφαντώσουν με μουσικοκινητικά παιχνίδια, ενώ παράλληλα θα δεχτούν δώρα και θα ανταλλάξουν πολλές ευχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ