Σάββατο 19 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης

Στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας περνάνε οι καταθέσεις

Σε «αποτυχία» συγκέντρωσης των απαραίτητων κεφαλαίων (ύψους 17,8 εκατ. ευρώ) βρέθηκε η συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι καταθέσεις (ύψους περίπου 100 εκατ. ευρώ) μεταφέρονται στον όμιλο της Εθνικής Τράπεζας, ενώ παράλληλα τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας Πελοποννήσου θα τεθούν σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης. Επί της ουσίας, δηλαδή, προκρίθηκε η λύση της διάσπασης σε «καλή» και «κακή» τράπεζα, όπως και σε άλλες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από την Τράπεζα της Ελλάδας, «η Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου δε διαθέτει τα ελάχιστα ίδια κεφάλαια που απαιτούνται, ούτε κατόρθωσε να αντλήσει τα απαιτούμενα κεφάλαια». Κατόπιν αυτών, η κεντρική τράπεζα προχώρησε στην ανάκληση της άδειας λειτουργίας, με «γνώμονα τη διασφάλιση των καταθέσεων των πελατών της και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα».

Να σημειωθεί το γεγονός ότι τόσο στην ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδας όσο και της Εθνικής Τράπεζας, δεν υπάρχει απολύτως καμία αναφορά σχετικά με την τύχη που επιφυλάσσεται για τους εργαζόμενους στην Τράπεζα Πελοποννήσου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ