Σάββατο 22 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
Από αναβολή σε αναβολή

Υποσχέσεις για ...αντιμετώπιση του προβλήματος από τον υπουργό Τύπου και τίποτα άλλο

Καμία συγκεκριμένη απάντηση δεν έδωσε ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας, στα αιτήματα των 230 απολυμένων του Πρακτορείου Εφημερίδων Αθηναϊκού Τύπου, στη συνάντηση που είχαν μαζί του προχτές.

Οι εργαζόμενοι του πρακτορείου - οι οποίοι απολύθηκαν παραμονή Πρωτοχρονιάς - έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας και κατέληξαν στο υπουργείο Τύπου, όπου αντιπροσωπεία τους μαζί με τη διοίκηση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΠΠΕΑ), συναντήθηκε με τον υπουργό και ζήτησε την παρέμβασή του αλλά και γενικότερα της κυβέρνησης, για την επίλυση των αιτημάτων τους. Ο υπουργός απάντησε - όπως και σε προηγούμενη πρόσφατη συνάντηση που δεν είχε αποτέλεσμα - ότι θα... «πρωτοστατήσει» για τα προβλήματά τους, αλλά δεν είχε τίποτα να απαντήσει στην απορία τους, για το πώς μπορεί ο πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του πρακτορείου να είναι ακόμη ελεύθεροι, ενώ απόλυσαν χωρίς αποζημίωση τους εργαζόμενους και χρωστούν δεκάδες εκατ. δραχμές στα ασφαλιστικά ταμεία!

Οι απολυμένοι θα κάνουν συνέλευση στις 27 Γενάρη στις 4 μ.μ. στα γραφεία του σωματείου τους, για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Συνέλευση των εργαζομένων όλου του κλάδου έχει αποφασίσει να κάνει στις 30 Γενάρη η διοίκηση της ΕΠΠΕΑ, για να συζητηθούν η ιεράρχηση και αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.

Τα αιτήματα των 230 απολυμένων είναι η καταβολή των αποζημιώσεων, η καταβολή εφάπαξ και η συνταξιοδότηση για εκείνους που είναι κοντά στα όρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ