Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ SUPER LEAGUE
Φινάλε α' γύρου με εκπλήξεις

Με τον Ολυμπιακό να κατακτά αήττητος, με το απόλυτο των νικών, τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα αλλά και με εκπλήξεις που επέφεραν ανακατατάξεις στη μάχη για την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας, που οδηγεί στα πλέι οφ, ολοκληρώθηκε με τη 15η αγωνιστική ο α' γύρος του πρωταθλήματος στη Super League.

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν νικηφόρα περνώντας και από την Καλλονή, την οποία νίκησαν με 2-0 χάρη σε δύο τέρματα του Φορτούνη (9', 33') ενώ οι γηπεδούχοι έπαιξαν με 10 παίκτες από το 33' (αποβολή Δαύκου στη φάση του πέναλτι).

«Θύματα» εκπλήξεων έπεσαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός αφού δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τα εμπόδια του Λεβαδειακού και του Πανθρακικού, αντίστοιχα. Στο ΟΑΚΑ οι Βοιωτοί, κάνοντας μάλιστα ανατροπή, επικράτησαν της Ενωσης με 2-1 και πλέον δικαιούνται να κάνουν όνειρα για τα πλέι οφ. Στην Κομοτηνή ο ουραγός Πανθρακικός νίκησε με 1-0 το «τριφύλλι» παίρνοντας βαθμολογική ανάσα.

Ο ΠΑΟΚ, εν μέσω αποδοκιμασιών από τους οπαδούς για τη μέτρια εμφάνιση, έστω και δύσκολα επικράτησε με 1-0 του Πλατανιά στην Τούμπα, με το πέναλτι όμως που έκρινε την αναμέτρηση (Αθανασιάδης 68') να αμφισβητείται έντονα.

Εδαφος έχασαν και οι Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης μετά τις ήττες τους εκτός από Ατρόμητο (1-0) και Βέροια (1-0), αντίστοιχα. Νίκη - ανάσα για τον Παναιτωλικό επί του Ηρακλή στο Αγρίνιο με 2-0. Μοιρασιά υπήρξε στα Γιάννενα μεταξύ ΠΑΣ και Ξάνθης με το 1-1.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ολυμπιακός 45, ΑΕΚ 27, ΠΑΟΚ 26, Παναθηναϊκός 25, Πανιώνιος 23, Λεβαδειακός 22, Αστέρας Τρίπολης 21, ΠΑΣ Γιάννινα 18, Ηρακλής 18, Βέροια 18, Πλατανιάς 18, Ξάνθη 17, Παναιτωλικός 16, Ατρόμητος 16, Πανθρακικός 11, Καλλονή 7. Σημ.: Ο Ολυμπιακός έχει πάρει στα χαρτιά το ντέρμπι με τον ΠΑΟ ενώ από τον δεύτερο έχουν αφαιρεθεί επιπλέον 3 βαθμοί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ