Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Κλιμακώνουν τις επιθέσεις οι «Ταλιμπάν»...

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Αλλεπάλληλες επιθέσεις κατά ΝΑΤΟικών και αφγανικών δυνάμεων πραγματοποιούν το τελευταίο διάστημα ένοπλοι «Ταλιμπάν», με αποκορύφωμα τη χτεσινή επίθεσή τους κοντά στη ΝΑΤΟική αεροπορική βάση Μπαγκράμ της Καμπούλ, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον έξι ΝΑΤΟικών στρατιωτών (ο ένας Αμερικανός) και τον τραυματισμό άλλων τριών.

Παράλληλα, τουλάχιστον δύο ισχυρές βομβιστικές εκρήξεις σημειώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας σε προάστιο της Καμπούλ, όπου φιλοξενούνται οι περισσότερες ξένες πρεσβείες, ενώ καλά - καλά δεν έχει περάσει πάνω από μία βδομάδα από την επίθεση των «Ταλιμπάν» στην ισπανική πρεσβεία.

Στο μεταξύ, κλιμακώνονται οι επιθέσεις που εξαπολύουν οι «Ταλιμπάν» σε αφγανικές και ΝΑΤΟικές δυνάμεις στη νότια επαρχία Χελμάντ, που θεωρείται η καρδιά της παραγωγής οπίου. Μέσα στο περασμένο 24ωρο, οι «Ταλιμπάν» κατέλαβαν όλα τα αστυνομικά τμήματα, το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας, το κτίριο των αφγανικών μυστικών υπηρεσιών στην περιοχή Σανκίν, και το προάστιο Μπαμπάτζι της πρωτεύουσας της επαρχίας, Λασκάρ Γκαχ. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης της επαρχίας, Μοχάμεντ Τζν Ρασουλίρ, έκανε έκκληση στον Αφγανό Πρόεδρο, Ασράφ Γάνι, για περισσότερη στρατιωτική βοήθεια (πέρα από την πρόσφατη έλευση αμερικανικών ειδικών δυνάμεων...), τονίζοντας ότι οι «Ταλιμπάν» ήδη ελέγχουν τις 12 από τις 14 περιοχές της επαρχίας και ότι είναι θέμα λίγου χρόνου μέχρις ότου την καταλάβουν εξολοκλήρου...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ