Τρίτη 22 Δεκέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΒΟΛΟΥ
Αυξήσεις - «φωτιά» στα τιμολόγια του νερού

Αυξήσεις - «φωτιά» θα προκαλέσει η εφαρμογή ενιαίου τιμολογίου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), στις Δημοτικές Ενότητας Πορταριάς, Αλλης Μεριάς, Αγριάς και Ιωλκού, με αποτέλεσμα το νερό ν' αποτελεί πανάκριβο αγαθό και για τους κατοίκους αυτών των Ενοτήτων, όπως συμβαίνει με τους κατοίκους των Δημοτικών Ενοτήτων Βόλου, Νέας Ιωνίας και Αισωνίας.

-- Στην Πορταριά, για κατανάλωση 60 κ.μ. το τρίμηνο που αντιστοιχεί σε μια τετραμελή οικογένεια, από 37,60 ευρώ που πλήρωνε το 2015, θα πληρώσει το 2016 64,20 (αύξηση 72%).

-- Στην Ιωλκό, από 31,49 ευρώ, 64,20 (αύξηση 100%).

-- Στην Αγριά, από 40,73 ευρώ, 64,20 (αύξηση 58%).

-- Στην Αλλη Μεριά, από 17,82 ευρώ, 64,20 (αύξηση 260%).

«Η πολιτική διαχείρισης της ΔΕΥΑΜΒ που ακολουθεί και η δημοτική αρχή Μπέου, είναι σύμφωνη με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, ενώ δεν ξεφεύγουν απ' αυτή και οι άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Βόλου, τονίζοντας ότι παλεύει για:

-- Ολοκληρωμένη, αποκλειστικά κρατική υδατική πολιτική, που αφορά στην έρευνα, τον εμπλουτισμό, την προστασία, τις χρήσεις και την ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων αποθεμάτων στο σύνολο της χώρας, στον αντίποδα των κατευθύνσεων της ΕΕ.

-- Να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΥΑΜΒ ή τομείς - υπηρεσίες της.

-- Μείωση τουλάχιστον στο 50% του τιμολογίου ύδρευσης, με προοπτική την ελαχιστοποίησή του για τις οικιακές καταναλώσεις και αύξηση για τις επιχειρηματικές καταναλώσεις.

-- Καμιά διακοπή νερού σε λαϊκές οικογένειες και σε ανέργους για ανεξόφλητους λογαριασμούς.

-- Πρόσληψη του απαραίτητου επιστημονικού και εργατοτεχνικού προσωπικού με μόνιμη και σταθερή δουλειά, ώστε να διασφαλιστούν με ποιότητα και πληρότητα οι ανάγκες των λαϊκών οικογενειών σε νερό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ