Τρίτη 5 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Μιλάμε στο παιδί μας με όπλο την αλήθεια

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή για παιδιά που διοργάνωσε, την προηγούμενη βδομάδα, στις 30 Δεκέμβρη, η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ. Η γιορτή περιλάμβανε παράσταση θεάτρου σκιών με τίτλο: «Ο Καραγκιόζης και το μαγεμένο δέντρο», ενώ στη συνέχεια τα παιδιά ασχολήθηκαν με χειροτεχνίες.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Φώτης Παπανικολάου, μέλος της ΤΕ Λάρισας του Κόμματος, σημειώνοντας, ανάμεσα στα άλλα: «Ο σκοπός της εκδήλωσής μας είναι διπλός: Από τη μια, να διασκεδάσουν τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους, από την άλλη να δείξουμε ότι δεν είναι μονόδρομος να ζούμε σε αυτές τις συνθήκες. Δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι σε κάθε οικογένεια θα υπάρχει ένας άνεργος, ότι θα δουλεύουμε ανασφάλιστα ή για 4 ώρες τη μέρα για 200 και 300 ευρώ. Υπάρχει λύση και βρίσκεται στο δρόμο του αγώνα.

Ας μην φοβηθούμε να μιλήσουμε στα παιδιά μας για την κρίση. Τα παιδιά μας δεν ζουν σε γυάλα. Για την κρίση, πριν από μας, τους έχει μιλήσει ο ίδιος ο καπιταλισμός. Τους έχουν μιλήσει οι παιδικές εκπομπές, παιδικά παιχνίδια προσομοιώσεις με την επιχειρηματική δράση που άλλωστε είναι κεντρική κατεύθυνση της ΕΕ για το σχολικό πρόγραμμα όλων των ηλικιών. Τους έχει μιλήσει το σχολείο που δεν έχει πετρέλαιο, η τηλεόραση με τις εκπομπές φιλανθρωπίας, με την προώθηση του εθελοντισμού. Ο καπιταλισμός τους λέει: Οσο μπορείς νιώσε καλά και προσαρμόσου, λυπήσου τον άλλον, αλλά να ξέρεις ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Μάθε να χαράζεις τον ατομικό σου δρόμο, να διαχειρίζεσαι χωρίς ενοχές και πολλές σκέψεις τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεσαι. Είναι λογικό να φοβάσαι, μάθε να διαχειρίζεσαι το φόβο σου.

Γι' αυτούς, ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ευτυχισμένος. Ομως το θέμα είναι να μη φοβάσαι τον καπιταλισμό. Τέτοια "ευτυχία" τους την επιστρέφουμε!

Μιλώντας στο παιδί μας με όπλο την αλήθεια, με όπλο τη δύναμη του λαού, το βοηθάμε να σταθεί όρθιο όχι μόνο για το "σήμερα" αλλά και για το "αύριο", τότε δηλαδή που θα έχει προσωπική ευθύνη να αντιμετωπίσει τη ζωή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ