Τρίτη 5 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1
«Μίλησαν» άμυνα και εμπειρία

Με όπλα την εμπειρία των παικτών του, τις περισσότερες λύσεις και τη διαφορά ποιότητας, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει της συγκατοίκου του στο ΟΑΚΑ ΑΕΚ με 67-64 στο ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής στην Α1 και να συνεχίζει αήττητος και να οδηγεί την ...κούρσα της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι», αν και συνάντησαν αρκετά προβλήματα από τους αξιόμαχους «κιτρινόμαυρους», που είχαν το ρόλο του γηπεδούχου, και την παρουσία περίπου 10.000 οπαδών τους, κατάφεραν να αλλάξουν τις ισορροπίες υπέρ τους στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα. Χάρη στην πολύ καλή άμυνά τους, ιδιαίτερα στο 4ο δεκάλεπτο, και τις λύσεις που βρήκαν από τους Παπαγιάννη και Παππά στο σκοράρισμα, κατάφεραν να μετατρέψουν το εις βάρος τους 55-40 στο 33' σε +5 (58-63) στο 37' για να βάλουν τις βάσεις της επικράτησής τους. Απ' την άλλη στην Ενωση μένει η πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στους «πράσινους» που ήταν το φαβορί, ωστόσο τα πολλά λάθη, η αστοχία στα μακρινά σουτ, ιδιαίτερα στα τελευταία κρίσιμα λεπτά, της στέρησαν τις ελπίδες για κάτι παραπάνω.

Κατά τ' άλλα, με καλύτερη εμφάνιση στο β' μέρος ο Ολυμπιακός νίκησε στο ΣΕΦ τον Απόλλωνα Πάτρας με 83-62, με το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Αμερικανό Οντομ - Τζόνσον, να αφήνει θετικές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του. Χωρίς τους Βασιλειάδη, Σχορτσιανίτη και προερχόμενος από τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, ο «Δικέφαλος» κατάφερε να επικρατήσει του Κόροιβου μέσα στην Αμαλιάδα με 75-65 για να αναρριχηθεί στη βαθμολογία. Στα αξιοσημείωτα της αγωνιστικής και η πρώτη νίκη της Καβάλας μετά από 10 σερί ήττες αφού επικράτησε με 85-74 του Αρκαδικού παίρνοντας βαθμολογική και ψυχολογική ανάσα για τη συνέχεια. Αλλα αποτελέσματα: Κηφισιά - Κολοσσός Ρόδου 77-69, Αρης - Ρέθυμνο 72-60, Τρίκαλα - Λαύριο 81-77.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Παναθηναϊκός 24, Ολυμπιακός 23, Αρης 21, ΑΕΚ 21, ΠΑΟΚ 18, Κόροιβος 18, Κηφισιά 17, Τρίκαλα 17, Κολοσσός Ρόδου 17, Ρέθυμνο 16, Απόλλων Πάτρας 16, Αρκαδικός 15, Λαύριο 15, Καβάλα 14.

  • Μετά τον Νίκο Χατζή, ακόμη ένα μέλος της Εθνικής εφήβων που κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1995, αλλά και της ΑΕΚ, που πήρε το πρωτάθλημα το 2002, αποφάσισε να πει «αντίο» στη δράση. Ο Μιχάλης Κακιούζης ανακοίνωσε το πρωί της Δευτέρας (4/1) την απόφασή του να αποχωρήσει από τα παρκέ στο τέλος της φετινής αγωνιστικής περιόδου, βάζοντας τέλος σε μια καριέρα γεμάτη τίτλους, επιτυχίες και διακρίσεις. Ο Κακιούζης αυτή την στιγμή αγωνίζεται στο Φάρο Κερατσινίου, ομάδα της Α2 και φιναλίστ στον ερχόμενο τελικό Κυπέλλου με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ