Τρίτη 5 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Οργή για την έφεση... αναμονή για ΔΕΑΒ

Μπορεί η έφεση του Παναθηναϊκού κατά της ποινής που του είχε επιβληθεί για τη μη διεξαγωγή του αγώνα με τον Ολυμπιακό λόγω επεισοδίων να απορρίφθηκε την τελευταία μέρα της χρονιάς που πέρασε (31 Δεκέμβρη), όμως αυτό δεν σήμανε και το τέλος των δικαστικών περιπετειών για τους «πράσινους» για τα όσα είχαν γίνει στο «Απ. Νικολαΐδης». Αυτό γιατί, για σήμερα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) και αναμένεται να καταλήξει στην τελική εισήγησή της προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, για την ποινή που θεωρεί ενδεδειγμένη για τον Παναθηναϊκό. Κάτι που προβλέπεται από τον νέο αθλητικό νόμο. Μάλιστα, ως βάση της συζήτησης στη ΔΕΑΒ, θα τεθεί η γνωμοδότηση του προέδρου, Ευριπίδη Ρεβελάκη, η οποία προβλέπει υψηλό πρόστιμο και κλείσιμο των θυρών 13 - 14, επιπρόσθετα στην ποινή των 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών. Σημειώνεται, πάντως, ότι η εισήγηση της ΔΕΑΒ δεν υποχρεώνει τον Σταύρο Κοντονή να την εφαρμόσει, αφού ο υφυπουργός έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πιο αυστηρή ή πιο επιεική ποινή.

Την ίδια ώρα, στον Παναθηναϊκό το κλίμα είναι βαρύ και οργισμένο από την απόρριψη της έφεσης κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι παραμένει ο μηδενισμός για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, η τιμωρία των 4 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών, η αφαίρεση 3 βαθμών και πρόστιμο 190.000 ευρώ... Η διοίκηση του Παναθηναϊκού προκάλεσε την έκδοση μιας επιθετικής ανακοίνωσης, αλλά λόγω των εορτών για την Πρωτοχρονιά, δεν αποφασίστηκαν περαιτέρω αντιδράσεις.

  • Στα αγωνιστικά ζητήματα, ο Παναθηναϊκός απέκτησε, με αφορμή τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, τον Ιταλό Τζιαντομένικο Μέστο που αγωνίζεται στη θέση του δεξιού μπακ και διαθέτει πλούσια εμπειρία από ομάδες της Serie A. Πέρσι αγωνιζόταν στη Νάπολι μέχρι να τραυματιστεί τον Απρίλη και να μείνει εκτός δράσης μέχρι τώρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ