Τρίτη 12 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πρωτοβουλίες για την προετοιμασία νέας απεργίας

Πολύμορφη δράση από εργατικά σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και άλλους φορείς του κινήματος

Από τη διαμαρτυρία στην Αρτα
Από τη διαμαρτυρία στην Αρτα
Πολύμορφη δράση και αγωνιστικές πρωτοβουλίες αναλαμβάνουν σωματεία, μαζικοί φορείς και τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να ετοιμαστούν για νέα πανεργατική πανελλαδική απεργία και να οξύνουν παντού την αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και την εργοδοσία με αιχμή το Ασφαλιστικό. Μέχρι στιγμής, οι απεργιακές αποφάσεις από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και σωματεία έχουν φτάσει τις 126.

Ανάμεσα σε άλλα:

  • Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΙΚΑ ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της κυβέρνησης πραγματοποίησε χτες το Εργατικό Κέντρο Αρτας, μαζί με σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.
  • Πικετοφορία πραγματοποίησε το Σάββατο το πρωί, στην κεντρική αγορά της Μυτιλήνης, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Συμμετείχαν σωματεία, Σύλλογοι Γυναικών, συνταξιούχοι και φοιτητές. Κάλεσαν το λαό να δυναμώσει τον αγώνα, με απεργιακό ξεσηκωμό κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ρίξει ταφόπλακα στο Ασφαλιστικό.
  • Μετά τη δυναμική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν την περασμένη Παρασκευή, οι συνταξιούχοι του Βόλου, μετά από κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας, θα συγκεντρωθούν σήμερα Τρίτη 12 Γενάρη, από τις 10 π.μ. στο Ηρώο, στην παραλία και θα πραγματοποιήσουν πλατιά εξόρμηση στην πόλη.
  • Μαζική εξόρμηση στη Μυτιλήνη
    Μαζική εξόρμηση στη Μυτιλήνη
    Σε παράσταση διαμαρτυρίας στο ΙΚΑ καλούν την Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 10 π.μ., οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ στη Σάμο. Μεταξύ άλλων, επισημαίνουν τη δραματική κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες δομές Υγείας του νησιού.
  • Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί σήμερα Τρίτη, στις 11 π.μ., η Γραμματεία Αχαΐας του ΠΑΜΕ (Καραϊσκάκη 162), προκειμένου να κάνει γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, τις πρωτοβουλίες της απέναντι στον αντιασφαλιστικό όλεθρο.
  • Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου καλεί σε συγκέντρωση - ενημέρωση για το Ασφαλιστικό, την Τετάρτη 13 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., στο παλιό Μηχανουργείο.
  • Η Ενωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Καλλιθέας οργανώνει σύσκεψη - συζήτηση την Τετάρτη 13 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στα γραφεία της (Αριστείδου 92).
  • Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της απεργίας μέσα στο Γενάρη, διοργανώνει πλατιές συσκέψεις: Στην Κοζάνη, αύριο Τετάρτη 13 Γενάρη, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο. Στην Πτολεμαΐδα, την Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο.
  • Ανοιχτή εκδήλωση - συνέντευξη οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, την Πέμπτη 14 Γενάρη, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα εκδηλώσεών του (Εργατικής Πρωτομαγιάς 6). Καλεί εκπροσώπους των σωματείων εργαζομένων, συνταξιούχων, ελευθεροεπαγγελματιών, επιστημόνων, αγροτών, γυναικών και φορείς νεολαίας να παρευρεθούν.
  • Πρωτοβουλίες για την προετοιμασία της απεργίας αποφάσισε η Λαϊκή Επιτροπή Αγίου Δημητρίου, στη σύσκεψη που έκανε την περασμένη Κυριακή. Συγκεκριμένα, θα προχωρήσει σε μαζική εξόρμηση στο ΙΚΑ της περιοχής την Τετάρτη 13 Γενάρη, στις 8 π.μ. και σε πικετοφορία - μαζική εξόρμηση το Σάββατο 16 Γενάρη, στις 11 π.μ. στη Δάφνη.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Πολίχνης υλοποιεί το παρακάτω πρόγραμμα συσκέψεων: Σήμερα Τρίτη, 6 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Μετεώρων. Την Κυριακή 17 Γενάρη, στις 11 π.μ., σύσκεψη επαγγελματιών στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής (Μαυρολεύκης 17, περιοχή «Παλιό Τέρμα» Πολίχνης). Την Τρίτη 19 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ., σύσκεψη εργαζομένων στους ΟΤΑ, στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής. Την Τετάρτη 20 Γενάρη, στις 7 μ.μ., σύσκεψη ανέργων στο Στέκι της Λαϊκής Επιτροπής.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφάσεις για απεργία (2020-01-29 00:00:00.0)
Συσκέψεις προετοιμασίας σε όλη τη χώρα (2018-05-17 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν τη νέα πανεργατική απεργία (2016-01-09 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση ενάντια στις μειώσεις των συντάξεων (2014-05-27 00:00:00.0)
Δράσεις συνδικάτων και φορέων (2014-01-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ