Τετάρτη 13 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
«Βούλιαξε» στα δύσκολα η Εθνική γυναικών

Δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ουγγαρία η Εθνική γυναικών χτες

Eurokinissi

Δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ουγγαρία η Εθνική γυναικών χτες
Η Ουγγαρία αποδείχθηκε απροσπέλαστο εμπόδιο για την Εθνική γυναικών, που χτες ηττήθηκε με 9-6 για τη 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πόλο που διεξάγεται στο Βελιγράδι. Ακόμα και έτσι, πάντως, το ελληνικό συγκρότημα, που μετράει ήδη μια νίκη επί της Πορτογαλίας στην πρεμιέρα, βρίσκεται στο κυνήγι μιας θέσης πρόκρισης στον επόμενο γύρο και πολλά θα κριθούν στις υπόλοιπες τρεις υποχρεώσεις που απομένουν.

Σημειώνεται πως στο τουρνουά των γυναικών από τους δύο ομίλους των έξι ομάδων προκρίνονται στα προημιτελικά οι τέσσερις πρώτες του κάθε ομίλου.

Η ελληνική ομάδα δεν κατάφερε να πάρει θετικό βαθμό στο πρώτο σοβαρό τεστ που κλήθηκε να αντιμετωπίσει στο τουρνουά, εμφανίζοντας αρκετά προβλήματα στο παιχνίδι της, κυρίως στα αμυντικά καθήκοντα, όπου δεν μπόρεσε να σταματήσει τα ατού της Ουγγαρίας. Και επιθετικά οι Ελληνίδες παίκτριες δεν τα πήγαν καλύτερα καθώς ήταν εμφανής η αδυναμία τους να βρουν το ελεύθερο σουτ αλλά και να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της παίκτριας παραπάνω. Αν και στο πρώτο οκτάλεπτο η ελληνική ομάδα κατάφερε να κοντράρει στα ίσα την Ουγγαρία, μένοντας κοντά στο σκορ (3-2), εντούτοις δεν είχε ανάλογη συνέχεια, με αποτέλεσμα η αντίπαλός της να κυριαρχήσει και να αποκτήσει διαφορά στο σκορ (5-2, 7-4, 8-6). Επόμενος αντίπαλος της Ελλάδας είναι, αύριο, Πέμπτη, η Ρωσία σε ένα ιδιαίτερα καθοριστικό παιχνίδι για τη συνέχεια.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-2, 2-2, 1-2. Ελλάδα: Τσουκαλά 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Ε. Πλευρίτου 1. Ουγγαρία: Τσιγκάνι 1, Ανταλ 1, Κιστελέκι 1, Σουκς 1, Ιλες 2, Κέστελι 1, Τοτ 1, Μπούικα 1.

  • Για τον ίδιο όμιλο είχαμε ακόμη τα αποτελέσματα: Πορτογαλία - Ρωσία 5-21, Ολλανδία - Τουρκία 25-0. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ρωσία 6, Ολλανδία 6, Ουγγαρία 3, Ελλάδα 3, Πορτογαλία 0, Τουρκία 0.
  • Για τον άλλο όμιλο του γυναικείου τουρνουά σήμερα θα γίνουν τα παιχνίδια: Ισπανία - Γαλλία (14.00), Γερμανία - Ιταλία (13.30), Κροατία - Σερβία (18.15).
Εθνική ανδρών: Για την πρώτη νίκη σήμερα

Την ευκαιρία να πετύχει την πρώτη της νίκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα έχει σήμερα η Εθνική ανδρών, που για τη 2η αγωνιστική του ομίλου της αντιμετωπίζει την Τουρκία (16.45 ΕΡΤ) έχοντας το ρόλο του φαβορί της αναμέτρησης. Η Εθνική μετά την καλή εμφάνιση και την ισοπαλία κόντρα στην Ουγγαρία αναζητεί το τρίποντο προκειμένου να διατηρηθεί ψηλά στη βαθμολογία αλλά να μείνει και ζωντανή στο κυνήγι της πρώτης θέσης, που θα της κάνει πιο εύκολο το δρόμο στη β' φάση. Σημειώνεται πως στο αντρικό τουρνουά και οι 16 ομάδες της φάσης των ομίλων (4 όμιλοι των 4 ομάδων) προκρίνονται στην επόμενη φάση, όπου διασταυρώνονται χιαστί (1-4, 2-3) με τις ομάδες του διπλανού ομίλου σε παιχνίδια νοκ άουτ. Η ελληνική ομάδα, που βρίσκεται στον 4ο όμιλο, θα διασταυρωθεί με αυτές του 3ο ομίλου (Ιταλία, Ρουμανία, Γεωργία, Γερμανία). Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου της Εθνικής η Ουγγαρία θα κοντραριστεί με τη Ρωσία.

  • Για τον 3ο όμιλο σήμερα έχουμε: Γερμανία - Γεωργία (19.00), Ρουμανία - Ιταλία (19.45).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ