Παρασκευή 15 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για τα μπλόκα

Πανθεσσαλική σύσκεψη την ερχόμενη Δευτέρα για να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία εκκίνησης

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα παλιά διόδια της γέφυρας Σελινούντα
Από τη χτεσινή κινητοποίηση στα παλιά διόδια της γέφυρας Σελινούντα
Στις πλατείες των χωριών όλης της Θεσσαλίας και σε άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας βγαίνουν σήμερα τα τρακτέρ, προετοιμάζοντας τα μπλόκα που θα στηθούν σε βασικούς οδικούς κόμβους, στο πλαίσιο κλιμάκωσης και του πανελλαδικού συντονισμού που αποφάσισε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων.

Παράλληλα, συνεχίζονται, μέχρι την τελευταία στιγμή, οι συσκέψεις προετοιμασίας που οργανώνουν σε όλη την επικράτεια Αγροτικοί Σύλλογοι και Επιτροπές Αγώνα, σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των μικρομεσαίων αγροτών στα μπλόκα.

Στη Θεσσαλία, που επί μέρες βρίσκεται «στο πόδι», τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά για την πορεία των κινητοποιήσεων. Για παράδειγμα, σε 30 χωριά της Καρδίτσας έχουν ήδη βγει πάνω από 700 τρακτέρ, ενώ μέχρι το ξεκίνημα για το σημείο όπου θα στηθεί το πανθεσσαλικό μπλόκο, αναμένεται να βγουν τρακτέρ και σε άλλα χωριά.

Χτες το πρωί, έγινε μαζική σύσκεψη εκπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων του νομού, που οργάνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία, στην οποία αποφασίστηκε να προταθεί ο γνωστός από προηγούμενες κινητοποιήσεις Κόμβος της Νίκαιας ως το σημείο όπου θα στηθεί το πανθεσσαλικό μπλόκο. Η πρόταση αυτή, καθώς και ο καθορισμός της ημερομηνίας που θα στηθεί το μπλόκο, θα συζητηθούν και αποφασιστούν στη συνάντηση εκπροσώπων των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων των θεσσαλικών νομών που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

Στη Λάρισα, κλιμάκια της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων συνεχίζουν τις περιοδείες στα χωριά του νομού. Μόνο χτες και προχτές έγιναν επισκέψεις σε πάνω από 20 χωριά και συγκεκριμένα σε Βασιλί, Υπέρεια, Σταυρό, Σιτόχωρο, Ρευματιά, Δασόλοφο, Βασιλικά, Βαμβακού, Νίκαια, Χαρά, Ν. Λεύκη, Κυπάρισσο, Αγ. Αναργύρους, Γαλήνη, Πλατύκαμπο, Ελευθέριο, Γλαύκη, Ν. Περιβόλι, Καλαμάκι, Τύρναβο, Αμπελώνα, Δαμάσι κ.α. Οι συζητήσεις με τους αγρότες αναδεικνύουν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις.

Μαζικές είναι οι συσκέψεις που οργανώνει και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Ανοιξη», ενώ προετοιμασίες για γερό πανθεσσαλικό μπλόκο γίνονται από Αγροτικούς Συλλόγους και στη Μαγνησία.

Στην υπόλοιπη χώρα

Στο μεταξύ, κινητοποίηση στα παλιά διόδια της γέφυρας Σελινούντα πραγματοποίησαν, χτες, αγρότες της περιοχής, μετά από κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγιαλείας «Μπακόπουλος - Ντρίνιας». Ενημέρωσαν τους περαστικούς για τα αιτήματά τους και στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο του Αιγίου με τα αυτοκίνητά τους και συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ Αιγίου.

Χτες, επίσης, έγινε στα Χανιά παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ με κάλεσμα της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων. Επόμενος αγωνιστικός σταθμός είναι το πανχανιώτικο συλλαλητήριο την Τετάρτη 27 Γενάρη, στις 11 π.μ., στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς.

Στη Νάουσα, οι αγρότες θα βγάλουν τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών τη Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 10.30 το πρωί και στις 11.30 π.μ. θα τα συγκεντρώσουν όλα στη διασταύρωση της Νάουσας (Εθνική Οδός Βέροιας - Εδεσσας).

Πρόγραμμα δράσης υλοποιεί και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων, η οποία καλεί σε παν-χανιώτικο αγροτικό συλλαλητήριο, την Τετάρτη 27 Γενάρη. Στο Ηράκλειο, η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΥ καλεί σε πλατιά σύσκεψη, τη Δευτέρα 18 Γενάρη, στις 6 μ.μ., στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου (λεωφ. Παπαναστασίου 193).

Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αρχανών και Αστερουσίων, οι οποίοι διοργανώνουν επίσης διαμαρτυρία στον ΟΓΑ, την Πέμπτη 21 Γενάρη, στις 11 π.μ.

Επίσης, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Μεσσήνης, Χανδρινού, Γαργαλιάνων και Φιλιατρών καλούν σε συγκέντρωση στις 17 Γενάρη στον Κόμβο της Μεσσήνης, με γεωργικά μηχανήματα και τρακτέρ, ενώ την ίδια μέρα, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής να βγάλουν τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών.

Τέλος, συλλαλητήριο οργανώνει σήμερα, Παρασκευή, ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ν. Αργολίδας, στις 12.30 το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αργους - Ναυπλίου, στο ύψος της πλάστιγγας, στη Δαλαμανάρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αποφασίστηκε η συγκρότηση πανθεσσαλικού μπλόκου στον κόμβο της Νίκαιας (2019-01-25 00:00:00.0)
Στους δρόμους σε όλη την Ελλάδα (2017-01-19 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το στήσιμο ισχυρών μπλόκων (2016-12-28 00:00:00.0)
Απλώνεται σε όλη τη χώρα η προετοιμασία για τα μπλόκα (2016-01-09 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για να βγουν στα «μπλόκα» (2014-01-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ