Παρασκευή 15 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
Εν μέσω πιέσεων διεμβολισμού διέγραψε Γρηγοράκο και είδε Σημίτη

Στη διαγραφή του βουλευτή Λ. Γρηγοράκου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προχώρησε χτες η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά, μετά τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του περί ενδεχόμενης συμπόρευσης στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη και κινδύνου απορρόφησης του ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ, όπως και την ανοιχτή διαφοροποίησή του από τις δηλώσεις Γεννηματά περί «αβύσσου» που χωρίζει το ΠΑΣΟΚ από το νέο πρόεδρο της ΝΔ.

«Εχουμε επανειλημμένα διακηρύξει με συλλογικές και ομόφωνες αποφάσεις μας ότι η "Δημοκρατική Συμπαράταξη" και το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να γίνει εφεδρεία ή ουρά ούτε του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε της ΝΔ» έσπευσε να διακηρύξει η «Δημοκρατική Συμπαράταξη» (κοινοβουλευτικό σχήμα των ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) στη σχετική ανακοίνωσή της.

Νωρίτερα κι ενώ πληθαίνουν οι εκτιμήσεις ότι το ΠΑΣΟΚ δέχεται πιέσεις διεμβολισμού από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση, η Φ. Γεννηματά επισκέφτηκε τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Κ. Σημίτη, στο γραφείο του στη Βουλή. Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο που έχει αναγγείλει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για ταχύτερη συγκρότηση σοσιαλδημοκρατικού - κεντροαριστερού πυλώνα, ως τρίτου πολιτικού πόλου ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.

Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις. Ωστόσο, ο Κ. Σημίτης είχε φροντίσει πρόσφατα, με συνέντευξή του το Δεκέμβρη στην εφημερίδα «Athens Voice», να βάλει δημόσια το δικό του λιθαράκι στις διεργασίες αναμόρφωσης του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Συγκεκριμένα, έκανε τότε την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ «ολοκλήρωσε τον κύκλο του και θα έπρεπε να αναγεννηθεί, πρωτοστατώντας στη διαμόρφωση ενός ευρύτερου κινήματος της κεντροαριστεράς,με επεξεργασμένο προγραμματικό λόγο και σαφές στίγμα». Πρότεινε τη διαμόρφωση μιας ηγετικής ομάδας «από ό,τι καλύτερο διαθέτει ο χώρος της κεντροαριστεράς, που θα πλαισιωθεί από έναν ευρύτερο κύκλο στελεχώνοι οποίοι θα συμπαραταχθούν στην προσπάθεια και θα υποστηρίζονται από ένα πανελλαδικό δίκτυο».

Η Φ. Γεννηματά, πάντως, επιμένοντας να αναζητά σημαντικότερο ρόλο για το κόμμα της στη διαχείριση της αστικής εξουσίας και την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, δήλωνε χτες ότι «η χώρα δεν μπορεί να περάσει τον κάβο της κρίσης με αυτή την κυβέρνηση, την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Εχει εγκλωβιστεί στο μνημόνιό της. Αδυνατεί να προωθήσει την ανάπτυξη και τις επενδύσεις».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σχέδια και «αναζητήσεις» σταθερότητας για το κεφάλαιο (2017-05-02 00:00:00.0)
Επιταχύνονται μέσα από διαφορετικές προσεγγίσεις (2017-02-14 00:00:00.0)
Συνέχεια με αμφιβολίες και προειδοποιήσεις (2017-01-18 00:00:00.0)
Εντείνονται οι διεργασίες για ανασύνθεση του χώρου της (2016-05-13 00:00:00.0)
Εκαναν το «πρώτο βήμα» στη «συνεννόησή» τους (2016-04-01 00:00:00.0)
Προβάρουν «γάμο»; (2015-09-25 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ