Τρίτη 19 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΡΙΑ - ΙΡΑΚ
Νέες επιθέσεις τζιχαντιστών

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Επιθέσεις σε εδάφη υπό τον έλεγχο των συριακών δυνάμεων στις πόλεις Αϊάς και Μπεγκαϊλίγια, βορειοδυτικά της ανατολικής στρατηγικής πόλης Ντέιρ Εζόρ, που «βλέπει» προς τα σύνορα με το Ιράκ πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο οι τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν δυτικά δίκτυα, από τις επιθέσεις αυτές βρήκαν το θάνατο «τουλάχιστον 300 άνθρωποι», ανάμεσά τους στρατιώτες, αλλά οι περισσότεροι άμαχοι. Οι συριακές δυνάμεις αναφέρουν πάντως πως απώθησαν σειρά επιθέσεων, «αλλά τζιχαντιστές συνεχίζουν να βρίσκονται στην περιοχή».

Ουσιαστικά, όμως, επικρατεί σύγχυση και αβεβαιότητα σε σχέση με την τύχη εκατοντάδων Σύρων αμάχων που φέρεται πως απήχθησαν το Σάββατο από τους τζιχαντιστές σε περιοχές της Ντέιρ Εζόρ και μεταφέρθηκαν στη Ράκα, όπου βρίσκεται η «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου» τους.

Απαγωγές τριών Αμερικανών στη Βαγδάτη

Στο Ιράκ, οι αρχές ασφαλείας στη Βαγδάτη εξαπολύουν μπαράζ ερευνών και εφόδων σε σπίτια του νοτιοανατολικού προαστίου Ντόρα, αναζητώντας τα ίχνη τριών Αμερικανών εργολάβων και του Ιρακινού μεταφραστή τους που απήχθησαν το βράδυ της Παρασκευής από την περιοχή, πιθανώς από ενόπλους Σιίτες παραστρατιωτικούς.

Κάτοικοι της περιοχής είπαν σε δημοσιογράφους πως οι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει την περιοχή και έκαναν εφόδους και έρευνες σε σπίτια από πόρτα σε πόρτα. Ο Ισκαντάρ Βιτβίτ, επικεφαλής της ιρακινής κοινοβουλευτικής επιτροπής ασφάλειας και άμυνας, είπε ότι οι τρεις εργάζονταν σε μια ιδιωτική εταιρεία και πως οι δύο απ' αυτούς είχαν και την ιρακινή υπηκοότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ