Κυριακή 15 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ
«Αμόκ» για ιδιωτικοποιήσεις - εξπρές

Με «φυγή προς τα μπρος» επιχειρεί η κυβέρνηση να ανατρέψει το εις βάρος της κλίμα και να δώσει τα διαπιστευτήρια της στο μεγάλο κεφάλαιο για την αποτελεσματικότητα της και τη συμμόρφωση στις απαιτήσεις του. Αν κρίνει κανείς από τις εξελίξεις και τις δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων αυτής της περιόδου, το πεδίο στο οποίο θα γίνουν όλα αυτά θα είναι οι ιδιωτικοποιήσεις.

Κατά προτεραιότητα θα οδηγηθούν στο «σούπερ - μάρκετ» της κυβερνητικής πολιτικής τα «Ελληνικά Πετρέλαια» και η «Επιχείρηση Αερίου», δύο στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις στον κρίσιμο τομέα της ενέργειας. Στην αμέσως επόμενη θέση βρίσκεται η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) η μετοχοποίηση της οποίας και η εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο θα ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο φθινόπωρο. Κορυφαία θέση στον κατάλογο των εκποιούμενων επιχειρήσεων κατέχει βεβαίως η «Ολυμπιακή», η οποία αν κρίνουμε από τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού κ. Βερελή θα έχει ξεπουληθεί (με μια άθλια μεθόδευση) μέσα στο καλοκαίρι. Παραλλήλως θα προχωρεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ, όπου το δημόσιο έχει χάσει ήδη την πλειοψηφία των μετοχών.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει την πολιτική των σαρωτικών ιδιωτικοποιήσεων ως απάντηση στις κατηγορίες περί αδράνειας λόγω συνεδρίου, αλλά και ως παρέμβαση για την αναστροφή της δραματικής κατάστασης στην οποία περιήλθε το Χρηματιστήριο Αθηνών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ