Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Επίθεση αυτοκτονίας κοντά στη ρωσική πρεσβεία

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέα πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε χτες στην Καμπούλ, αυτήν τη φορά πολύ κοντά στην πρεσβεία της Ρωσίας, η οποία τους τελευταίους μήνες έχει «προειδοποιήσει» επανειλημμένα για την ενίσχυση της «τρομοκρατίας» στο Αφγανιστάν.

Ενα όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη στη λεωφόρο Νταρούλ Αμάν, κοντά στη ρωσική πρεσβεία, αλλά και το αφγανικό κοινοβούλιο, αφήνοντας πίσω νεκρούς και τραυματίες. Η έκρηξη τίναξε στον αέρα ένα λεωφορείο που μετέφερε εργαζόμενους του Ομίλου «Μόμπι», στον οποίο ανήκει ένας από τους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας, ο «Τόλο» αλλά και η εταιρεία τηλεοπτικών παραγωγών «Καμπούρα».

Οσον αφορά τον αριθμό των νεκρών, οι πληροφορίες που έρχονταν χτες το απόγευμα ήταν συγκεχυμένες, ακόμα και από τα αφγανικά ΜΜΕ. Ορισμένοι ανταποκριτές μετέδιδαν ότι σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, άλλοι ανέβαζαν τον αριθμό ακόμα και στους οκτώ (επτά άμαχοι).

Το ρωσικό πρακτορείο «Ιτάρ Τας» μετέδωσε ότι από την έκρηξη δεν έπαθε κάτι το προσωπικό της πρεσβείας, προκλήθηκαν μόνο μικρές υλικές ζημιές, ωστόσο άμεσα ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας.

Ειδικά το τελευταίο δίμηνο, Ρώσοι διπλωμάτες έχουν επιστήσει την προσοχή για την απειλή που συνιστά για το Αφγανιστάν και όλη την Κεντρική Ασία το «Ισλαμικό Κράτος», καταγγέλλοντας τα σχέδιά του για εγκαθίδρυση «εμιράτου» σε περιοχές του ανατολικού Αφγανιστάν, εκφράζοντας ανησυχία για τη δημιουργία μιας νέας επαρχίας ενός ισλαμικού «κρατιδίου», που θα περιλαμβάνει και εδάφη από Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν, Τατζικιστάν, Ιράν, αλλά και από βορειοδυτικές επαρχίες της Κίνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ