Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Αποκλείει το διάλογο με PKK και HDP

Αύριο η συνάντηση Νταβούτογλου - Μέρκελ στο πλαίσιο του πρώτου Συμβουλίου Συνεργασίας Υψηλού Επιπέδου Γερμανίας - Τουρκίας

ΑΓΚΥΡΑ.--

«Ούτε η αυτονομιστική τρομοκρατική οργάνωση ούτε και το κόμμα που ελέγχει, ούτε και άλλες δομές (που έχουν σχέση μαζί τους) θα γίνουν ποτέ δεκτοί ως εταίροι. Αυτό το ζήτημα έχει τελειώσει» δήλωσε χτες ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αποκλείοντας από τη μεριά του το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να καθίσει ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το ΡΚΚ ή το ΗDP. «Η οργάνωση, οι βουλευτές και οι δημοτικές αρχές (που ελέγχουν) θα απαντήσουν στη δικαιοσύνη για ό,τι έχουν κάνει. Θα ξαναστήσουμε την (νοτιοανατολική) περιοχή ξανά στα πόδια της, μαζί με το έθνος μας. Θα κάτσουμε να συζητήσουμε με το έθνος και τους πολίτες μας, αφού οι δυνάμεις ασφαλείας εξολοθρεύσουν εντελώς τους τρομοκράτες στην περιοχή και θα αποφασίσουμε τι θα γίνει για (να βρεθεί) μια ριζική λύση σε αυτό το θέμα» συνέχισε ο Τούρκος ηγέτης.

Η κυβέρνηση μελετά μέτρα με τα οποία θα επιδιώξει συμμαχίες στις συγκεκριμένες επαρχίες της χώρας, αναζητώντας ερείσματα που θα της επιτρέψουν να υπερασπιστεί τα σχέδιά της, σε μια περίοδο που οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί στη Μέση Ανατολή θα δυναμώσουν κι άλλο, με πολλές διαφορετικές απόψεις να εκφράζονται ως προς το ρόλο που «αξίζουν» οι Κούρδοι. Σε αυτό το πλαίσιο, ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία και άλλοι σημειώνουν συχνά τη μεγάλη «συμβολή» των Κούρδων στον αγώνα κατά του «Ισλαμικού Κράτους», ενώ ειδικά για το ΡΚΚ, δηλώνουν μεν αλληλέγγυοι στους «κινδύνους» που δέχεται η Αγκυρα, ζητούν δε επανέναρξη του «διαλόγου».

Ετσι, σε δηλώσεις που έκανε προχτές ο Γερμανός πρέσβης στην Αγκυρα, Μάρτιν Ερντμαν, επισήμανε αναφερόμενος στις συγκρούσεις στρατού - ΡΚΚ πως «το πρόβλημα μπορεί να λυθεί οριστικά και σταθερά μόνο μέσα από μια πολιτική πλατφόρμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ