Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΚΟΥΡΔΟΙ
Η Ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης τάχθηκε υπέρ ανεξάρτητου Κουρδιστάν

ΤΕΛ ΑΒΙΒ.--

Υπέρ ενός ανεξάρτητου ελεύθερου Κουρδιστάν μεταξύ Τουρκίας και Ιράν τάχθηκε χτες η Ισραηλινή υπουργός Δικαιοσύνης, Αγιελέτ Σακέντ, στη διάρκεια του ετήσιου φόρουμ για θέματα ασφαλείας «INSS» που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ.

Η Σακέντ είπε ότι οι Κούρδοι «είναι αρχαίος, δημοκρατικός και φιλειρηνικός λαός που ποτέ δεν επιτέθηκε σε καμία χώρα». Κάλεσε την ισραηλινή κυβέρνηση να υποστηρίξει ανοικτά τη δημιουργία ενός κουρδικού κράτους «που θα ξεχωρίζει το Ιράν από την Τουρκία και θα είναι φιλικό προς το Ισραήλ». Σημείωσε ακόμη ότι «τα κοινά συμφέροντα Ισραηλινών και Κούρδων υπαγορεύουν την ήττα των τζιχαντιστών στην περιοχή», επισημαίνοντας ότι η οικονομική συνεργασία ανάμεσα στους δύο λαούς θα πρέπει να είναι στις προτεραιότητες κάθε επίσημων σχέσεων. «Είναι ώρα να τους βοηθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ισραηλινός αξιωματούχος τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ανεξάρτητου Κουρδιστάν, κάτι που δείχνει πόσο σύνθετη είναι η κατάσταση στην περιοχή και τον ενδοϊμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ