Πέμπτη 21 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
Σημαντικές επανεκδόσεις: Αρχή με τον «Ιάκωβο τον ψεύτη»

Πέθανε ο σπουδαίος Ιταλός σκηνοθέτης Ετορε Σκόλα, δημιουργός του σημαντικού «Μια ξεχωριστή μέρα» καθώς και ατελείωτων άλλων, αξιολογότατων κινηματογραφικών τίτλων. Μαέστρος του σινεμά, επαΐων της ανθρώπινης φύσης, έσμιγε τη μελαγχολία με την ειρωνεία... Με τις ταινίες του αφηγήθηκε την Ιταλία...

Ξεχωρίζει μια - και ναι και όχι - «πρεμιέρα» από την Ανατολική Γερμανία. Ο «Ιάκωβος ο ψεύτης» (1974) του Φρανκ Μπάιερ... που προβάλλεται απόψε στην «Αλκυονίδα». Η προβολή των 20.00, μάλιστα, που θα προλογίσει ο δόκτορας Ραλφ Σενκ, διευθυντής του Ιδρύματος DEFA, θα είναι δωρεάν για το κοινό, φτάνει να γίνει τηλεφωνική κράτηση στο 210 8220 008. Ακολουθούν πολλές σπουδαίες κινηματογραφικές ταινίες της DEFA. Από τη «New Star»!

Πρεμιέρα κάνουν, μεταξύ άλλων, και δυο ταινίες κινουμένων σχεδίων. «Κοκορόκι: Ο Ηρωας της Φάρμας» (2015) από το Μεξικό η πρώτη, σε σκηνοθεσία των Γκάμπριελ Ρίβα - Παλάθιο Αλατρίστε και Ροντόλφο Ρίβα - Παλάθιο Αλατρίστε, που προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και «Anomalisa» (2015) από τις ΗΠΑ η δεύτερη, φτιαγμένη με την τεχνική του stop-motion animation, σε σκηνοθεσία Τσάρλι Κάουφμαν και Ντιουκ Τζόνσον.


ΚΡΙΤΙΚΗ: Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ