Παρασκευή 22 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη στο «Σπίτι του Αγωνιστή»

Τη Δευτέρα 25 Γενάρη, στις 18.30, στο «Σπίτι του Αγωνιστή» θα ανέβει από το θίασο «Υιόβακχο » η κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη».

«Ενα έργο κατεξοχήν αντιπολεμικό, γεννημένο μέσα στην καταστροφή και στις συμφορές του Πελοποννησιακού Πολέμου και, κατά πρώτο λόγο, θρεμμένο από την πείνα και το λοιμό του δεκελικού αποκλεισμού και ανεβασμένο τις παραμονές της Νικίειου Ειρήνης το 421 π.Χ. Ο Αριστοφάνης επιλέγει ως κεντρικό ήρωα της κωμωδίας του το φτωχό Μαρουσιώτη αμπελουργό Τρυγαίο. Μέσω αυτού εκφράζεται όλος ο αποτροπιασμός και η απόγνωση των φτωχών ανθρώπων που κουβαλά γι' αυτούς η κρεατομηχανή του πολέμου. Και που δυστυχώς, οι σημερινές συγκρούσεις των ισχυρών αυτό το έργο του 421 π.Χ. το κάνουν τόσο επίκαιρο και καθημερινό».

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Τιτίκα Σαριγκούλη, Κοστούμια: Τούλα Μωραΐτη.

Παίρνουν μέρος οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Ματζούκος, Δημήτρης Τσοϊδάκης, Σπύρος Κατηφόρης, Δημήτρης Παπαηλιού, Τιτίκα Σαριγκούλη, Αλέκος Πούλος, Νίκος Ιωσήπου.

Χορός: Κατερίνα Ροδίτη, Χρύσα Μπαλατσούρα, Γεωργία Κουτσούπλια, Νίκος Ιωσήπου, Δημήτρης Τσοϊδάκης, Αντωνία Κατσή, Θανάσης Παπαστάθης.

Κιθάρα: Λ. Γραμματικόπουλος, Α. Γόντικας.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ψυχαγωγική εκδήλωση με τον ταχυδακτυλουργό Λουιτζέρο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους φίλους του «Σπιτιού του Αγωνιστή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ