Παρασκευή 22 Γενάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ.-- Περίπου 4.000 γεννήσεις βρεφών με μικροκεφαλία, αποτέλεσμα μόλυνσης των μητέρων τους από τον ιό Ζίκα που μεταδίδεται στον άνθρωπο από το κουνούπι, επιβεβαίωσε χτες το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας, ανακοινώνοντας μέτρα μεταξύ άλλων και για την εύρεση ασφαλούς εμβολίου κατά του ιού. Πριν από λίγες μέρες οι ΗΠΑ εξέδωσαν απαγορευτική ταξιδιωτική συμβουλευτική οδηγία για Αμερικανίδες αναπαραγωγικής ηλικίας που ήθελαν να ταξιδέψουν σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής λόγω της δραματικής αύξησης των κρουσμάτων του ιού Ζίκα.

ΛΟΝΔΙΝΟ - ΜΟΣΧΑ.-- Ο σερ Ρόμπερτ Οουεν, Βρετανός δικαστής και επικεφαλής έρευνας για τα αίτια θανάτου του πράκτορα της KGB και αντιφρονούντα Αλεξάντρ Λιτβινένκο, υποστήριξε χτες σε έκθεσή του ότι η δολοφονία του στο Λονδίνο από δύο Ρώσους πράκτορες είχε «πιθανότατα» εγκριθεί από τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Αλεξάντρ Λιτβινένκο, 43 ετών, πέθανε σε ηλικία 43 ετών το Νοέμβρη του 2006 από τις συνέπειες δηλητηρίασης με πολώνιο. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε το αποτέλεσμα της βρετανικής έρευνας ως μεροληπτικό και αδιαφανές.

ΦΡΙΤΑΟΥΝ.-- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε χτες νέο κρούσμα του ιού Εμπολα στη Σιέρα Λεόνε, το δεύτερο μετά την ανακοίνωσή του στα μέσα του μήνα ότι τερματίστηκε η επιδημία του αιμορραγικού ιού.

ΤΡΙΠΟΛΗ.-- Ενοπλοι τζιχαντιστές επιτέθηκαν χτες σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που βρίσκονται κοντά στο λιμάνι και πετρελαϊκό τερματικό σταθμό του Ρας Λανούφ, όπως και στον κοντινό τερματικό σταθμού του Ες Σίντερ στη Λιβύη. Παράλληλα, το «Ισλαμικό Κράτος» απείλησε και με άλλες επιθέσεις κατά πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ