Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες συνδικαλιστικών οργανώσεων για την ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων και με αποφάσεις τους απαιτούν από την κυβέρνηση να σταματήσουν οι διώξεις και οι περιορισμοί στη συνδικαλιστική δράση.

Τις διώξεις των επτά συνδικαλιστικών στελεχών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας και του ΠΑΜΕ για την κατάληψη του υπουργείου Εργασίας στις 5 του Απρίλη, οι μηνύσεις κατά του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, του προέδρου της Ενωσης Αμμοβολιστών - Καθαριστών, του προέδρου του ΕΚ Πειραιά, από ναυτιλιακή εταιρία για την κινητοποίηση των εργαζομένων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης στο λιμάνι το Φλεβάρη του 2001 και οι παλαιότερες διώξεις συνδικαλιστών ναυτεργατών, που έχουν μηνυθεί από δουλεμπόρους. Αλλά και τις παλιότερες διώξεις καθηγητών, αδιόριστων, εργατών, φοιτητών για τα μπλόκα στα εξεταστικά του ΑΣΕΠ, δεκάδων καταληψιών μαθητών και διαδηλωτών σε αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις, καταγγέλλει με ψήφισμά του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου Αττικής.

Με όλες τις παραπάνω διώξεις ο σύλλογος θεωρεί πως είναι φανερή η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει συνολικά το εργατικό κίνημα, να το «τιμωρήσει» για τις αντιδράσεις του στα αντι-ασφαλιστικά μέτρα, να του «δείξει» τα όρια που πρέπει να έχουν οι κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες του. Οσο αυτοί -καταλήγει το ψήφισμα - θα συνεχίζουν την «κατάληψη» στο σβέρκο μας, τόσο και μεις θα συνεχίζουμε τις καταλήψεις στους δρόμους, τις πλατείες, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τα εργοστάσια, τις εθνικές οδούς, τα υπουργεία..!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ