Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΗΜΝΟΣ
Προβλήματα στην αεροπορική σύνδεση

Ανεπαρκέστατη είναι η αεροπορική σύνδεση της Λήμνου. Τα δρομολόγια που εκτελούνται είναι πολύ λίγα, για να καλυφθούν οι ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Είναι χαρακτηριστική η έλλειψη φαρμάκων, που συχνά προκαλεί η αραιή αεροπορική σύνδεση, ενώ οι αθηναϊκές εφημερίδες φτάνουν και με τρεις μέρες καθυστέρηση. Η κατάσταση αυτή συνεχίζεται και το καλοκαίρι και αποτυπώνει το κυβερνητικό «ενδιαφέρον» για την ποιότητα ζωής των κατοίκων των ακριτικών νησιών.

Τα παραπάνω τονίζουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης και Νίκος Γκατζής σε Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή προς τους υπουργούς Μεταφορών - Επικοινωνιών και Αιγαίου. «Το πραγματικό ενδιαφέρον της κυβέρνησης εστιάζεται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, που ανέλαβε και ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου αεροδρομίου, το οποίο έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα» αναφέρουν.

Στηλιτεύουν το γεγονός ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες δεν παρέλειψαν να διοργανώσουν φιέστες για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου, «ωστόσο δικαιολογημένα οι κάτοικοι αναρωτιούνται για την αυξημένη χωρητικότητα, όταν δεν πυκνώνουν τα δρομολόγια των αεροπλάνων, ώστε να καλύπτονται οι βασικές τους ανάγκες».

Τέλος, ρωτούν του συναρμόδιους υπουργούς ποια μέτρα προτίθεται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να διασφαλιστεί η επαρκής αεροπορική σύνδεση της ακριτικής Λήμνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ