Τρίτη 17 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΖΩΓΡΑΦΟΥ»
Κανένας εφησυχασμός, το Γουδί να γίνει πράσινο

«Η λαϊκή απαίτηση για ενιαίο πάρκο υψηλού πρασίνου δε συμβιβάζεται, ούτε συμφιλιώνεται με τις διάφορες μορφές τσιμεντοποίησης και τεμαχισμού του χώρου των 965 στρεμμάτων. Η λαϊκή απαίτηση αντιπαρατίθεται με όλα τα σχέδια τσιμεντοκάλυψης των διάφορων επιχειρηματικών ομίλων, που μασκαρεύονται με τα ολυμπιακά ιδεώδη για να κερδοσκοπήσουν εις βάρος των ελεύθερων χώρων και της δημόσιας περιουσίας».

Τα παραπάνω επισημαίνει η «Δημοτική Πρωτοβουλία Ζωγράφου», με διακήρυξή της προς όλους τους δημότες της περιοχής, όπου και χαιρετίζει τους εκατοντάδες δημότες που συμμετείχαν «πρωταγωνιστικά στη μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση διεκδίκησης για το πάρκο. Η καθημερινή λαϊκή προσδοκία για πάρκο πράσινου στο Γουδί μετατρέπεται βήμα το βήμα σε ανυποχώρητη λαϊκή απαίτηση προς την κυβέρνηση».

Επίσης, στιγματίζεται η «εκκωφαντική αδράνεια των δημάρχων Ζωγράφου και Αθήνας». Η «Δημοτική Πρωτοβουλία» σημειώνει χαρακτηριστικά: «Καταγγέλλουμε τους νομάρχες Αθηνών και Λεκανοπεδίου για τη δειλία τους να αντιπαρατεθούν στα επιχειρηματικά συμφέροντα. Καυτηριάζουμε τη στάση του κ. Καζάκου, δημάρχου Ζωγράφου, που τσαλακώνει τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου». Παράλληλα, επισημαίνεται στη διακήρυξη: «Ο αγώνας μπαίνει σε μια κρίσιμη φάση. Πυρετωδώς κινούνται στο παρασκήνιο και εν μέρει στο προσκήνιο οι διαγωνιζόμενες εταιρίες. Και οι κ. κ. Σημίτης - Καραμανλής - Λαλιώτης φτιάχνουν προφίλ Πόντιου Πιλάτου και συγκαταβατικά "νίπτουν τας χείρας"».

Η «Δημοτική Πρωτοβουλία» καλεί τους δημοτικούς συμβούλους «να τιμήσουν τα λόγια τους στο δημοτικό συμβούλιο, να μη συνεργαστούν στην αδράνεια και στην περίεργη σιωπή του κ. Καζάκου, για να μην πάρουν το στίγμα του διπρόσωπου και του υποκριτή».

Και η διακήρυξη καταλήγει: «Δημότες - δημότισσες, κανένας εφησυχασμός, καμία επανάπαυση. Να αγρυπνούμε. Γιατί οι βάρβαροι των εταιριών και της τσιμεντοκάλυψης θα εμφανιστούν μασκαρεμένοι. Ο καθένας - καθεμιά μας, στην πολυκατοικία μας, στον μικρόκοσμο της γειτονιάς μας, στο φιλικό μας περιβάλλον, να ενημερώνουμε τους συχνά ακατατόπιστους συνδημότες μας, να φτιάχνουμε επιτροπές αγώνα για το πάρκο, να υπερνικάμε τη μοιρολατρία και την παθητικότητα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο προσκήνιο οι ανάγκες των εργαζομένων (2002-07-12 00:00:00.0)
Δραστηριότητες νομαρχιακών και δημοτικών κινήσεων (2002-07-10 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στου Ζωγράφου (2002-06-05 00:00:00.0)
Συγκέντρωση σήμερα για το πάρκο στο Γουδί (2001-10-30 00:00:00.0)
Να γίνει πράσινο! (1998-06-19 00:00:00.0)
Πάνδημη κινητοποίηση για να σωθεί το πάρκο (1998-05-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ