Τρίτη 2 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην αγροτιά

Συμμετείχαν αντιπροσωπείες από μπλόκα της περιοχής

Η σημαία της ΕΕ παραδίνεται στις φλόγες

MotionTeam

Η σημαία της ΕΕ παραδίνεται στις φλόγες
Μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών, που οργανώνονται και παλεύουν ενάντια στα εξοντωτικά μέτρα της κυβέρνησης, στην αντιαγροτική ΚΑΠ της ΕΕ, οργανώθηκε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία, η οποία κατέληξε μέσα στην έκθεση «Agrotica».

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με αποφάσεις τους ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και το μπλόκο στη διασταύρωση της Νάουσας, αντιπροσωπείες των μπλόκων από τα Μουδανιά της Χαλκιδικής και τα Πράσινα Φανάρια της Θεσσαλονίκης, καθώς και πολλοί αγρότες από τα άλλα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας (Κατερίνη, Χαλκηδόνα, Μάλγαρα, Γυψοχώρι Πέλλας, κ.ά.). Με απόφασή του συμμετείχε και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, αλλά και πολλά σωματεία της Θεσσαλονίκης.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Γιώργος Τσαμπούκης, από τη Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, και ο Ρίζος Μαρούδας, εκ μέρους της πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και του μπλόκου της Νίκαιας.

Μετά τη συγκέντρωση, ξεκίνησε πορεία προς την έκθεση «Agrotica», στην κεφαλή της οποίας μπήκαν τα τρακτέρ. «Τώρα με τα πόδια, μετά με τα τρακτέρ, αν δε δικαιωθούμε θα γίνει Κιλελέρ», «Εργάτες, αγρότες, ΕΒΕ και φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές», «Αγρότη πολέμα, σου πίνουνε το αίμα» είναι κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Τα τρακτέρ βρέθηκαν στην κεφαλή της πορείας

MotionTeam

Τα τρακτέρ βρέθηκαν στην κεφαλή της πορείας
Οι διαδηλωτές μπήκαν μέσα στο χώρο της «Agrotica», όπου μίλησε ο Γιώργος Ρίσκος, μέλος της Γραμματείας Θεσσαλονίκης της ΠΑΣΥ. Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με το κάψιμο της σημαίας της ΕΕ, υπό το σύνθημα «όσο τις Βρυξέλλες θα έχετε οδηγό, εμείς στην αντεπίθεση μαζί με το λαό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ